≫ 

Na školskom brodiću "Jadran" nađen kokain u vrednosti od 5 miliona evra: Među osumnjičenima dvojica vojnika Crne Gore (VIDEO)

Za sada su tri osobe uhapšene

  • 1

Na školskom brodu Jadran, koji je u petak pretresen, pronađen je kokain u vrednosti od pet miliona evra, saopšteno je na konferenciji za novinare Ministarstva odbrane, Uprave policije i SDT. Uhapšene su tri osobe, a među osumnjičenima su dvojica pripadnika Vojske Crne Gore.

Uhapšeni su pripadnici Vojske Miloš Kulić i Duško Radenović i Tivćanin Radomir Osmajić. Policija traga za V.R. i D.R.

Kako je rečeno, na školskom brodu Mornarice VCG, jedrenjaku Jadran u Tivtu zaplenjeno je 60 kg kokaina.

Tužilac Saša Čađenović rekao je da je pokrenut postupak protiv pet lica, da su tri uhapšene i da se za dve osobe traga.

- Pronađeno je oko 60 kilograma velike čistoće - rekao je Čađenović.

Čađenović je kazao da su među osumnjičenima dvojica pripadnici Vojske Crne Gore i da su ostali nemaju veze sa Vojskom.

On je naveo da je kriminalna grupa "bila spremna da u realizaciji kriminalnog plana primeni nasilje i zastrašivanje".

- Kriminalni plan se sastojao u tome da se kokain iz Crne Gore pomorskim putem transportuje prema lukama u Turskoj gde bi drugim članovima kriminalne organizacije kokain bio isporučivan, a u povratku bi preuzimali iste ili slične količine heroina koji bi transportovali u Crnu Goru radi dalje prodaje - rekao je Čađanović.

Dodao je da je prema istom planu iz Crne Gore trebalo da bude transportovano i oružje iz Crne Gore u Tursku, zajedno sa drogom.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su tužilaštvo i Uprava policije u saradnji sa službama Ministarstva odbrane pre više meseci započeli rad o prikupljannjmu dokaza o grupi koja se bavila prodajom droge međunardonih razmena.

Katnić je potvrdio da je pronađeni kokain najveće čistoće koji je zaplenjen do sada u Crnoj Gori i da je njegova vrednost oko pet miliona evra.

- Ovo je naš ozbiljan uspeh i veliki gubitak kriminalne grupe - rekao je Katnić.

Upitan da li zaplenjena droge ima veze sa ubistvom Veselina Vukotića, oca navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana, Katnić je rekao da nemaju takvih saznanja.

- Istraga teče. Taj nemili događaj ispituje kriminilastička policija i Više državno tužilaštvo. Izražavam saučešče porodici Vukotić jer se desio zločin i zverstvo - rekao je Katnić.

Brod Jadran će u 12 časova krenuti na planirano krstarenje.

Jedrenjak je pretresen neposredno pre nego što je Jadran u 11 sati u petak trebalo da isplovi iz Tivta na dvonedeljno školsko krstarenje sa studentima Pomorskog fakulteta iz Kotora do Turske i Grčke.

Zbog sumnje da iza pokušaja krijumčarenja najvrednijim brodom Mornarice VCG stoji ozbiljna organizovana kriminalna grupa, istragu je preuzelo Specijalno državno tužilaštvo.

VIDEO: Dva Srbina u rumunskom zatvoru zbog učešća u međunarodnom švercu narkotika

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA