≫ 

Splićani prijavili migrante policiji, a to nisu bili migranti već - turisti!

Ovo nije prvi put da se događa da građani prijavljuju da su videli migrante koji to nisu

  • 4

U ponedeljak poslepodne na istoku Splita proširila se informacija da je uočena grupa migranata. Neko je to i prijavio policiji.

No vrlo brzo se ispostavilo da je reč o turistima iz Azije.

- Nakon prijave smo izašli na teren u Žrnovnicu, pa smo u kratkom roku utvrdili da se radi o stranim državljanima koji legalno borave u našoj zemlji kao turisti. Nikakvog razloga za paniku nema - rekli su iz splitske policije za Dalmacija Danas.

Prema nezvaničnim informacijama radi se o grupi turista, koji uglavnom imaju  između 20 i 30 godina, koji su bili na izletu u Splitu i okolini. Deo njih odseo je u jednom hotelu na području Splita, a radi se o turistima iz Azije. Navodno se radilo o tri osobe.

Ovo nije prvi put da se događa da građani prijavljuju da su videli migrante koji to nisu.

Na primer, dubrovačka je policija prošle jeseni u više navrata dobila dojave o navodnim migrantima koji se spuštaju s brda. No kad bi došli na mesto događaja, ili ne bi zatekli nikoga ili bi zatekli planinare i izletnike.

Prošle godine jedna je žena u Samoboru u jednom tržnom centru videla navodne migrante i odmah je sve prijavila policiji.

Zagrebačka policija je odmah izašla na teren i ustanovila da se radi o uredno prijavljenim strancima koji rade u poznatoj firmi.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA