≫ 

Novi slučaj Dragičević? Dečak (14) nastradao je pod sumnjivim okolnostima, njegov otac odbacuje sumnje da mu se dete ubilo

Kada je dečak nestao, čitav grad je krenuo da ga traži, a onda su stigle najgore moguće vesti

  • 18

Uzrok smrti 14-godišnjeg dečaka Ahmeda Hidića, učenika Osnovne škole "Dositej Obradović", čije je telo pronađeno u podnožju kamenoloma kod Doboja, još se utvrđuje istragom.

Od trenutka ove tragedije, koja je pogodila Doboj, pojavile su se brojne spekulacije, što teško pada roditeljima i porodici dečaka, koji je, kako je u ispovesti za Avaz rekao njegov otac Almedin, bio vedar i nasmejan.

Almedin je razjasnio informacije koje su se pojavile, da je dečak navodno pao zbog epilepsije.

- Moj sin je pre tri godine dobio epileptični napad i to je bio prvi i poslednji put. Taj napad je dobio u snu. To se više nije ponavljalo, tri godine je redovne pio terapiju, koja je letos ukinuta - kaže Hidić.

Roditelji dečaka ogorčeni su na školu i direktora, odakle im se do danas, tvrdi on, niko nije javio niti ih posetio. Osim toga, smatra Hidić, da nije bilo propusta škole, do tragedije ne bi došlo.

- Dete nije napustilo školu zbog glavobolje, kako se priča, nego je imao stomačne probleme. Ali, ako dete napušta školu zbog neke bolesti, ne sme je napustiti, a da se o tome ne obaveste roditelji, što je u ovom slučaju izostalo. Da su nazvali suprugu da dođe po sina, ovo se ne bi dogodilo - smatra Hidić.

Foto: avaz.ba

I dok skrhani bolom pripremaju sahranu za sina, suočeni su sa brojnim dezinformacijama koje kruže. Kobne večeri, otac Almedin bio je u Italiji s obzirom na to da radi kao vozač. Kako im sin nikad nije zakasnio ni minut kući, znao je da se nešto dešava.

- Imam troje dece i supruga ih svakog dana vozi u školu i iz škole. Čaršija zna kakvo je to dete bilo, zato se tu noć diglo 200-300 građana i tražilo ga. Policija nije htela da pogleda kamere, da vidi gde je otišao. Odmah sam rekao ženi da nešto nije u redu - tvrdi on.

Dodaje da je završena obdukcija, da se navodi unutrašnje krvarenje, ali da se čeka okončanje istrage. Navode da se, navodno, radi o samoubistvu, izričito odbacuje.

- Bio je veselo dete, tog dana, sve je bilo normalno u školi, igrao se sa decom. Nije imao razloga da naudi sebi! Nikad neću poverovati da je moj sin oduzeo sebi život, može reći šta god ko hoće - kaže Hidić

Rezultati obdukcije

Na Odeljenju patologije Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" juče je u Doboju obavljena obdukcija tela nastradalog Ahmeda.

Foto: avaz.ba

- Maloletnik je iskrvario. Imao je rascep pluća, jetre i slezene, kao i prelom kostiju karlice i leve natkolenice. Ove povrede, opasne po život, rezultat su pada sa visine - potvrdio je za Dnevni avaz obducent Ljubomir Curkić.

Nakon obdukcionog nalaza, analize krvi dečaka i drugih veštačenja, okružni tužilac OJT Doboj izjasniće se o slučaju nastradalog maloletnika.

Sličnosti sa Davidom Dragičevićem

Otac tragično preminulog dečaka ne krije da sumnjaju i na ono najgore, da je, ustvari, neko možda naudio njegovom sinu. Strpljivo će, kaže, čekati da policija uradi posao.

- Postoji sumnja na sve strane. Pratio sam i slučaj Davida Dragičevića, neke stvari se prosto podudaraju. Poznavajući svoje dete, nije imao nijednog razloga da to uradi, jer sam im omogućio sve u životu - govori otac dečaka.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Votson

    24. april 2019 | 15:43

    Je li po Šerlocima iz policije opet reč o samoubistvu? Prema policiji RS još malo pa se može proglasiti epidemija samoubistava. Kako oni to začas reše.

  • Vukovic

    24. april 2019 | 14:05

    Sve dok ubice dece su na slobodi a nadlezne institucije im pomazu da ostanu neotkriveni mozemo ocekivati porast ovakvih desavanja. Kad prvi zavrsi na dozivotnoj sa sve saucesnicima onda nikom nece pasti na pamet da digne ruku na necije dete.

  • Љубо

    24. april 2019 | 15:53

    Вирус самоубистава се опасно шири Републиком Српском.МУП РС има већ искуства са таквом дијагнозом.Докторирали су у тој области још на случају Давида Драгичевића.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA