≫ 

Likvidacije u Banjaluci sa potpisom mafije: Ova ubistva potresla su grad, a ne zna se koje je brutalnije

Nijedno od njih nije rasvetljeno

  • 0

U proteklim godinama Banjaluku je potreslo više likvidacija sa potpisom mafije, koje do danas nisu rasvetljene, niti su poznati izvršioci, ali ni naručioci ubistava.

Trostruko ubistvo, kada su u pucnjavi kod Banjaluke preksinoć ubijeni banjalučki biznismen Slaviša Krunić, njegov pratilac i napadač, šokiralo je celokupnu javnost.

UNAPRED PRIPREMLJENA LIKVIDACIJA KRUNIĆA

Ubice su sačekale Krunića pred ulazom na porodično imanje u mestu Jablan kod Trna, a zatim u njegov automobil ispucali više rafala. Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dve različite strane. Napadači su čekali auto, u kojem je bio Krunić, a zatim su ispucali nekoliko rafala.

Osim Krunića, u razmeni vatre ubijeni su radnik njegovog obezbeđenja Žarko Pavlović iz Pala, kao i napadač Željko Kovačević, koji je policiji od ranije poznat po krivičnim delima.

Printskrin: Youtube/FACE TV

- Očigledno je da se radilo o unapred pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali biće poznata nakon uviđaja - ispričao je izvor Srpskainfo iz istrage.

U likvidaciji Slaviše Krunića ubice su koristile pancirne metke. Izvor iz istrage navodi da su ubice peške došle do imanja Krunića, a da ih je saučesnik čekao u automobilu u naselju Jablan, nekoliko stotina metara od mesta zločina. Na mestu obračuna pronađeno je više desetina čaura.

Osuđivani kriminalci Emilio Baldo i Goran Milanović označeni su kao direktni počinioci ubistava Slaviše Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića.

Foto: mup.vladars.net

Poternica je raspisana za trećim saučesnikom Benedijem Đukanovićem, dok je četvrti saučesnik Željko Kovačević ubijen u razmeni vatre. Prema kaznenoj evidenciji Baldo i Milanović poznati su kao osobe koje su osuđivane zbog više teških krivičnih dela.

Policija Unsko-sanskog kantona (USK) uhapsila je braću Ćulum - Armina i Nermina iz Sanskog Mosta jer se dovode u vezu s ubistvom Krunića. Inače, Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin.

UBICA U DAMIRA OSTOJIĆA ISPALIO RAFAL

Damir Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine u blizini porodične kuće u Banjaluci. Istragom je utvrđeno da je ubica sačekao Ostojića da uspori autom, a zatim je ispucao rafal.

U napadu je ranjena Ostojićeva supruga Sandra Jošić. Stefan Samardžija (24) iz Pala osumnjičen je da je u noći ubistva dovezao ubicu do kuće Damira Ostojića Šijana, a nakon likvidacije ga odvezao do šume u naselju Gornja Piskavica, gde ih je čekao još jedan pomagač.

Facebook

Osim toga, Samardžija se tereti i da je pre ubistva na području Sarajeva ukrao automobil "škoda oktavija", navodi se u naredbi o istrazi protiv Paljanina, a u koju je Srpskainfo imala uvid.

TRI HICA U LEĐA

Početkom oktobra 2015. u Gundulićevoj ulici u Banjaluci ubijen je Nebojša Čubrilović (33), koji je u osuđivan zbog trgovine drogom.

Ubica ga je sačekao u dvorištu da parkira automobil, a kada je izašao ispred ispalio mu je tri hica u leđa i potom pobegao u nepoznatom pravcu. Ovaj slučaj do danas nije rasvetljen.

SAČEKUŠA ISPRED ZGRADE

Jasmin Imširović (48), zvani Žabin, iz Banjaluke ubijen je 21. aprila 2013. godine iza ponoći u sačekuši ispred zgrade gde je živeo u naselju Kočićev vijenac. Komšije su oko 2.30 ispred ulaza u zgradu začule povike: "Policija, policija!", nakon čega su ispaljena dva hica. Imširović je upucan sa dva hica iz pištolja, u srce i u grudi.

Ubica je sačekao Imširovića ispred ulaza u zgradu, a istragom je otkriveno da je imao pomagača koji ga je čekao u automobilu. Ubistvo je nerasvetljeno.

PAIĆ POGOĐEN U GRUDI

Ruško Pajić iz Banjaluke ubijen je 21. februara 2010. godine ispred vikendice u Čokorskim poljima kod Banjaluke. Beživotno telo Pajića pronađeno je u automobilu "pežo" parkiranom ispred vikendice.

Istragom je utvrđeno da je ubica sačekao Pajića da parkira auto, a zatim u njega ispucao rafal. Beživotno telo Pajića, koji je u vreme ubistva imao 45 godina, pronašla je njegova sestra gotovo 16 časova nakon ubistva.

Detaljnijim pregledom mesta zločina pronađene su i čaure kalibra 7,62 milimetra, ali oružje kojim je izvršeno mučko ubistvo nije pronađeno. Utvrđeno je i da je ubica ispalio više hitaca, te da je samo jedan pogodio Pajića u grudi.

ISPOD VUKELIĆEVE "FIJESTE" 800 GRAMA TNT-A

Milan Vukelić, inženjer iz Banjaluke, otac četvoro dece, ubijen je u eksploziji autobombe 6. novembra 2007. godine oko 20.20 u banjalučkom naselju Starčevica.

Ubica, ili više njih, postavili su ispod Vukelićeve sive "ford fijeste" 800 grama TNT-a koja je aktivirana daljinskim upravljačem, i to u trenutku kada je automobil prolazio pored samačkog hotela, u blizini sedišta MUP RS i Osnovne škole "Branko Radičević".

U trenutku aktiviranja eksplozivne naprave sa Vukelićem su u autu bili Slava Pepinović, konobarica iz kafića "Vučko", čiji je vlasnik bio pokojnik, te čuvar u ovom kafiću Tomislav Dobrnjac, kome su nakon teških povreda amputirane obe noge.

NOVI SLUČAJ DRAGIČEVIĆ?

Uzrok smrti 14-godišnjeg dečaka Ahmeda Hidića, učenika Osnovne škole "Dositej Obradović", čije je telo pronađeno u podnožju kamenoloma kod Doboja, još se utvrđuje istragom.

Od trenutka ove tragedije, koja je pogodila Doboj, pojavile su se brojne spekulacije, a jedna od njih jeste da je dečak navodno pao zbog epilepsije, što njegovi roditelji poriču.

Roditelji dečaka ogorčeni su na školu i direktora, odakle im se do danas, tvrdi on, niko nije javio niti ih posetio. Osim toga, da nije bilo propusta škole, do tragedije ne bi došlo.

- Dete nije napustilo školu zbog glavobolje, kako se priča, nego je imao stomačne probleme. Ali, ako dete napušta školu zbog neke bolesti, ne sme je napustiti, a da se o tome ne obaveste roditelji, što je u ovom slučaju izostalo. Da su nazvali suprugu da dođe po sina, ovo se ne bi dogodilo - smatra dečakov otac Almedin Hidić.

Foto: avaz.ba

Na Odeljenju patologije Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju obavljena je obdukcija tela nastradalog Ahmeda.

- Maloletnik je iskrvario. Imao je rascep pluća, jetre i slezene, kao i prelom kostiju karlice i leve natkolenice. Ove povrede, opasne po život, rezultat su pada sa visine - potvrdio je za Dnevni avaz obducent Ljubomir Curkić.

Nakon obdukcionog nalaza, analize krvi dečaka i drugih veštačenja, okružni tužilac OJT Doboj izjasniće se o slučaju nastradalog maloletnika.

Sličnosti sa Davidom Dragičevićem

Otac tragično preminulog dečaka ne krije da sumnjaju i na ono najgore, da je, ustvari, neko možda naudio njegovom sinu. Strpljivo će, kaže, čekati da policija uradi posao.

- Postoji sumnja na sve strane. Pratio sam i slučaj Davida Dragičevića, neke stvari se prosto podudaraju. Poznavajući svoje dete, nije imao nijednog razloga da to uradi, jer sam im omogućio sve u životu - govori otac dečaka.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA