Oglasila se hrvatska policija povodom incidenta na granici sa srpskim autobusima: Vozači se nisu žalili, mi smo ispoštovali sve procedure

Hrvatska policija kaže da su njeni službenici iskoristili sve što su imali na raspolaganju i kako su sve Uredbe ispoštovane

  • 28

Posle pisanja medija da je na graničnom prelazu satima bilo zarobljeno 20 autobusa iz Srbije, oglasila se hrvatska policija.

Tamošnja policija saoptšila je da je na toj granici bila velika gužva, posebno u večernjim i noćnim satima i su zbog toga otvorili dodatne trake za autobuse te kako se granična kontrola obavljala na šest kolovoznih traka za autobuse. U saopštenju se, između ostalog dodaje da se vozači nisu žalili na proceduru i da su službenici kontrolisano puštali putnike iz autobusa kako bi mogli da odu u toalet.

Foto: Telegraf

Zaključuju kako su iskoristili sve mogućnosti koje su imali na raspolaganju te kako su sve Uredbe ispoštovane.

Podsetimo, sinoć je oko 20 autobusa koji su iz Srbije krenuli ka drugim destinacijama za uskršnje praznike, bilo satima zadržani na tom graničnom prelazu, navodno bez ikakvog razloga, kao i da su im granični policajci zabranili da izlaze iz autobsa.

Na društvenim mrežama brzo se prošilira vest i uglavnom komentarisana u kontestu da je sve bilo namerno.

Printskrin: AMSS

EVO ŠTA KAŽE POLICIJA:

Hrvatski mediji, među kojima i Index.hr, preneli su saopštenje policije u celosti:

- Uvidom u elektronske evidencije utvrdili smo kako je promet tokom celog jučerašnjeg dana bio jakog intenziteta, posebno u večernjim i noćnim satima. Zbog pojačanog priliva autobusa, hrvatska granična policija otvorila je dodatne trake za autobuse te se granična kontrola obavljala na 6 kolovoznih traka za autobuse. U vremenu od 19 do 7 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku 86 autobusa je prošlo graničnu kontrolu.

Nijedan vozač nije se žalio na vreme čekanja ili proceduru, a policijski službenici su kontrolisano puštali putnike iz autobusa da mogu otići u toalet, i istovremeno kontrolisali da se putnici iz autobusa ne kreću po graničnom prelazu, prvenstveno zbog njihove sigurnosti, ali i ometanja prometa vozila i drugih putnika.

Iz svega navedenog vidljivo je da su policijski službenici iskoristili sve organizacione mogućnosti koje su im na raspolaganju po pitanju otvaranja dodatnih traka, a pritom poštujući obavezu sprovođenje sistemskih provera na spoljnoj granici skaladno Uredbi (EU) 2017/458 Evropskog parlamenta i Veća od 15. marta 2017. o izmeni Uredbe (EU) 2016/399 u pogledu jačanja kontrola proverom u relevantnim bazama podataka na spoljnim granicama svakog pojedinog putnika, bez izuzetka.

Navodi pojedinaca o diskriminatornom postupanju hrvatske policije, odnosno namernom produžavanju vremena za obavljanje granične kontrole prema bilo kojoj kategoriji putnika su neprihvatljivi i nerealni - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    26. april 2019 | 15:35

    A vi veliki Srbi i dalje na more u Hrvatsku. Ja tu NDH desetak godina zaobilazim u sirokom luku jer mi je muka kada moram njima platiti putarinu ili gorivo.

  • Sale

    26. april 2019 | 15:05

    Teorija zavere, kat. Uskrs je bio prošle nedelje i deca EU kreću od ponedeljka u školu pa kad naši i EX-YU gastarbajteri krenu nazad ne treba ti matematika, prosto ko pasulj. Letite avionom braćo i sestre i preletite ih !

  • Cika Velja

    26. april 2019 | 16:13

    Ma niko se nije gospodo ni zalio,sve je u najboljem redu...ali sad ekserom na zidu zapisite kad ste nas videli???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA