≫ 

Dramatične fotografije spasavanja Beograđanke teško povređene na raftingu na Tari

Devojka je primljena u lošem opštem stanju, pothlađena i sa teškim oštećenjem pluća je smeštena na intenzivnu negu

  • 1

Devojka iz Beograda J. V. teško je povređena na reci Tari kada se prevrnuo gumeni čamac kojim se spuštala s grupom turista.

Policiji je u 12.30 prijavljeno da se na lokalitetu Manita vrela na Tari prevrnuo čamac prilikom rafting spusta i da je ženska osoba zadobila teže povrede, javila je Srna, pozivajući se na Policijsku upravu Foča.

Na mesto nesreće odmah su se uputili policija, hitna pomoć Doma zdravlja i spasilačka služba "Volf", a kada su stigli, devojka je bila izvučena iz vode i u teškom stanju, ali stabilno.

Izvlačenje Beograđanke iz kanjona Tare Foto: Facebook/Nenad Ikonic/Sk-Wolf Foca

Medicinski radnici pružili su joj prvu pomoć, a potom je prevezena u Univerzitetsku bolnicu Foča.

Dežurni lekar u ovoj bolnici, anesteziolog Vanja Starović, rekla je Srni da je pacijentkinja priključena na aparate za disanje i da je njeno zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Spasilačka ekipa iz Foče pruža prvu pomoć devojci koja je zadobila teške povrede Foto: Sk-Wolf Foča

U Policijskoj upravi Foča Srni je rečeno da je grupa turista iz Srbije na rafting došla u sopstvenoj režiji, sa svojim čamcem kojim je upravljao licencirani skiper iz Pančeva, čiji su inicijali N. M. (36).

U čamcu se nalazilo sedam turista i svi su ispali u Taru pri prevrtanju čamca na jednom od njenih bukova, a J. V. je plutala oko kilometar i po, rekli su u policiji.

VIDEO: Srpska porodica pala u kanjon Morače, spasili ih lokalni heroji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzzz

    3. maj 2019 | 11:56

    Strasno sta se desilo, devojka je plutala kilometar i po po Tari kad su je uocili skiperi iz Foce, reanimacija je trajala 25 min. Sve najbolje joj zelim i da se oporavi sto pre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA