Stefan (23) naručio drogu preko Fejsbuka, pa osuđen na 7 meseci zatvora

On je tvrdio da je veća količina marihuane bila samo za njegovu ličnu upotrebu, ali mu sud nije poverovao

  • 0

Apelacioni sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom je Nikšićanin Stefan Mitrović (23) osuđen na sedmomesečnu kaznu zatvora zbog šverca 51 grama marihuane, piše Pobjeda.

Prvostepenu presudu doneo je sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš.

Prema navodima presude, tokom postupka dokazano je da je u Mitrovićevom stanu 12. decembra 2017. godine upronađena marihuana koju je nameravao da proda.

Osuđen je za šverc marihuane Foto: Uprava Carina,

Interesantno je da je Mitrović drogu nabavio preko društvene mreže Fejsbuk

On je prilikom iznošenja odbrane pred sudom rekao da je marihuanu kupio preko Fejsbuk stranice NK kvart, sedam dana pre nego što je policija pronašla kupljenu drogu u njegovoj kući. Mitrović je naveo da se sastao sa osobom koja stoji iza te Fejsbuk stranice kod muzičke škole i tom prilikom kupio paketić marihuane za pet evra.

Nakon četiri dana, pošto je pomažući ocu u izgradnji grobnica zaradio 75 evra, Mitrović je ponovo kontaktirao preko Fejsbuka dobavljača i ovaj put kupio dvadeset paketića marihuane za 55 evra.

On je pred sudom objasnio da je veću količinu marihuane kupio kako bi se obezbedio za sledećih petnaest dana boravka u Šavniku, gđe je ocu trebalo da pomaže na izgradnji dve grobnice.

Navodno je sve bilo za ličnu upotrebu Foto-ilustracija: Profimedia

Optuženi je u istrazi tvrdio da je drogu kupio za ličnu upotrebu, kao i da pije terapiju zbog psihičkih problema. Tokom sudskog postupka, ove Mitrovićeve tvrdnje pokazale su se kao neistinite.

Ipak, za sudije nije bilo logično da optuženi za boravak od petnaest dana za ličnu upotrebu obezbijedi 20 paketića marihuane.

- Imajući u vidu kontradiktorne, neuverljive, nelogične, pa samim tim i neosnovane navode u odbrani optuženog sud zaključuje da je optuženi drogu držao radi prodaje - navodi se u presudi.

Prilikom odmjeravanja visine kazne sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo mladost optuženog Mitrovića kao to što je u vreme izvršenja krivičnog dela imao navršenih 20 godina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA