≫ 

Nisu migranti pretukli maloletnika u Sarajevu, već navijači

Operacija trajala tri i po sata

  • 13

Mladić H. A. (17) napadnut je sinoć u Sarajevu, a iako se prvobitno sumnjalo da su ga pretukli migranti, ispotstavilo se da su H. A. napali navijači.

On je zadobio teške povrede glave, navodi se u izveštaju sarajevske policije.

Otac mladića je prvo rekao za portal Klix.ba da su H. A. napali migranti.

- Krenuo je prema kući oko 19 sati od Željezničke stanice prema tunelu Ciglane. Tu su mu napred prišla dvojica migranata i uhvatila ga za torbicu koju je nosio. Tražili su mu pare, a onda su s leđa prišla još dvojica i počela da mu rovare po džepovima. Udarili su ga šipkom u glavu. Jedan čovek u automobilu se zaustavio, pomogao mu, odvezao ga u Hitnu. Ja sad tragam za tim čovekom da mu se zahvalim - rekao je otac.

Mladić je zbog povreda glave morao na operaciju, a operacija je trajala skoro tri i po sata.

- Razbili su mu lobanju, a sad je smešten na intenzivnoj nezi. On je policiji dao detaljan opis migranata koji su ga napali - rekao je mladićev otac.

Međutim, istragom je ustanovljeno da mladića nisu napali migranti, već kako je saopštio MUP, iza napada stoje pripadnici navijačke grupe.

- Radeći na rasvetljavanju prijavljenog krivičnog dela razbojništvo u pokušaju, počinjenog dana 03.05.2019. godine, kojom prilikom je teške telesne povrede opasne po život zadobio maloletni A. H., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu, policijski službenici II PU su došli do saznanja da izvršioci pomenutog krivičnog dela nisu migranti, kako je javnost obaveštena, već se radi o pripadnicima navijačke skupine. Takođe smo došli do saznanja da je krivično delo počinjeno na mostu “Suade Dilberović i Olge Sučić”, a ne u ulici Halida Kajtaza, opšina Centar, kako je javnost prethodno obaveštena.

Napomena: Prvobitni tekst nije sadržao saopšteno MUP-a, već je u tekstu, na osnovu izjave oca napisano da se za napad sumnjiče migranti. Tekst je naknadno dopunjen policijskim saopštenjem.

Pogledajte video: Siledžije napale Afro-Amerikanca zbog šetnje sa belkinjom, usledila je njena neviđena reakcija

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    4. maj 2019 | 16:32

    Oni njih tamo drze i cuvaju zbog R.Srpske i Kosova.

  • Pa sta sad

    4. maj 2019 | 17:04

    Njihova braca ih tuku.

  • Cika Velja

    4. maj 2019 | 20:23

    Svi u BiH se zale na migrante! Stoje pored bankomata i traze novac od onih koji ga podizu...vrlo su nasilni...ima puno narkomana i alkoholicara...a narod se polako naoruzava da brane vlastitu egzistenciju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA