≫ 

Hrvatska policija upozorila građane na opasnu prevaru na Fejsbuku: Ne delite ovakve objave

Radi se o nagradnoj igri u kojoj navodno građani dobiju vaučere od 1.000 kuna (135 evra)

  • 1

Ministartstvo unutrašnjih poslova Hrvatske dobilo je više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Fejsbuk stranicama.

MUP upozorava građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Fejsbuk stranice, da pribave njihove podatke u svrhu zloupotrebe.

- Nagrada igra sastoji se u tome da se na lažnim Fejsbuk stranicama ratličitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za učestvovanje potrebno stranicu označiti sa "sviđa mi se", podeliti objavu na profilu i poslati privatnu poruku - navodi se u saopštenju.

Onda sledi odgovor da ste upravo vi "srećni dobitnik".

- Čestitamo vam, slučajnim izborom, vi ste jedan od 20 pobenika bonova vrednosti 1.000 kuna (135 evra). Sve što treba da nam ostavite jesu sledeće informacije: mesto i adresu, kontakt broj, sliku lične karte (slikati obe strane i selfi sliku gde može jasno da se vidi da vi držite svoju ličnu kartu). Nakon završetka igre dobićete SMS poruku na kontaktu koji ste ostavili za nas, gde ćete primiti obaveštenje o vašoj najbližoj prodavnici na kojoj možete preuzeti nagradu (pri dodeli nagrade morate da ponesete ličnu kartu koju ste nam poslali) - navodi se u poruci.

MUP upozorava da građani ne dele takve objave i da fotografije svojih ličnih dokumenata ne dele putem društvenih mreža ili elektronske pošte.

Pogledajte video: Pokušali su da ga opljačkaju, ali im je pobegao na najgenijalniji mogući način

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Linz

    7. maj 2019 | 17:39

    Moze ki osoba toliko bit glupa da nasjeda na te fore, ko to danas deli pare tek tako, ajme meni jadi jadni. Sta je to sa narodom, tolika pohlepa stigla. Nema para dok se nezaradi svojim rukama ili na Lotu da se dobije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA