Nikola Gruevski objavio prvu knjigu: Zbog ovog dela je bivši makedonski premijer tražio odlaganje zatvorske kazne

U predgovoru knjige stavio je naglasak da je objavljena u periodu teških političkih dešavanja u Makedoniji

  • 1

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, koji je u novembru prošle godine dobio politički azil u Mađarskoj, na svom fejsbuk profilu objavio je da će se od danas na skopskom sajmu prodavati njegova prva knjiga "Iskustva o budućnosti", prenosi portal Plusinfo.

Reč je o monografiji bivšeg makedonskog premijera koja je nastala na osnovu njegove doktorske disertacije i zbog čije pripreme je zahtevao odlaganje izvršenja zatvorske kazne.

U predgovoru knjige stavio je naglasak da je objavljena u periodu teških političkih dešavanja u Makedoniji, u vremenu kada je već šest meseci u Mađarskoj kao politički azilant, zbog, kako je napisao, političkog progona u svojoj zemlji.

- Objavljivanje knjige nije išlo prema planu koji sam imao 2018. godine. Trebalo je da bude objavljena u januaru ove godine, zato sam i tražio odlaganje zatvorske kazne na dve meseca, ali kampanja političkog progona protiv mene nije dopustila potčinjenom sudu da mi omogući vreme, pre izvršenja nezaslužene sankcije - napisao je Gruevski u knjizi.

Najavio je novu knjigu u kojoj će obraditi sve okolnosti koji su, kako kaže, doveli do potrebe da traži politički azil u inostranstvu, kao i o istorijskim događajima u Makedoniji koji su uticali na odlaganje objavljivanja ove knjige.

- Zahvaljujem se institucijama Mađarske koji su nakon detaljne provere, kao nezavisne institucije suverene države, procenili da postoje dovoljni razlozi da dobijem zaštitu putem pružanja političkog azila - zaključio je Gruevski u uvodnim delovima svoje knjige.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tripko

    8. maj 2019 | 11:05

    Kakvu knjigu, knjigu objasnjenja kako zemlji ime promeniti i kako Albaniju veliku napraviti... Ma vozdraaa bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA