≫ 

Da li je Slovenija obećana zemlja? Ova statistika će vam puno reći, možda vas i odvede tamo?!

 ≫ 

Broj start-ap kompanija je udvostručen, procvetale su čak i kulturne institucije, produžen je životni vek...

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ivica

    11. maj 2019 | 17:57

    Radio sam kao komercialista iz bgd.celu Sloveniju sve platili posteno nisam popio kafu sa njima samo dobar dan imam to i to kazu moze ili ne moze dovidenja idemo dalje Secam se u mestu ZIRI zavrsio posao noc me hvata uzeo prenociste u kafani vecerao vidim momci popili ja oteram kola iza kuce kada ujutro vucjak pored kola gazda video sto sam pomerao kola.

  • Realno

    11. maj 2019 | 15:28

    Najljubazniji Slovenci su u Prekmurju, u Murskoj Soboti, tamo sam stekao mnogo prijatelja i osecao sam se kao kod kuce. Dok u Ljubljani su slicni Nemackom mentalitetu. Stanovi su dosta skupi i traze po 2-3 depozita unapred, tako da ako imate ovu platu sto je tabeli tesko da se moze ustedeti mnogo. Cena hrane je slicna kao kod nas, dok su troskovi rezije za stan skuplji.

  • Ana

    11. maj 2019 | 13:54

    Živela sam tamo 4 godine pre nego što sam otišla za Italiju,radila sam kao lekar pedijatar. Jeste lep život u Sloveniji, sve se zna, država je uređena i sigurno nekih 40 godina ispred Srbije. Plata mi je bila super, a meni je život bio skroz u redu,jer odlično govorim jezik,pa samim tim te više poštuju. ALI sve nas koji imamo prezime na “ić”, tzv . “mehki ć” bolesno mrze. Mogu reći da sam možda jedina kojoj je bilo lepo u Slo od svih ljudi sa Balkana sa kojima sam govorila. Prema meni su bili korektni,ali su mnogo cenili što jezik dobro govorim. Čim imaju kontakt sa našima koji natucaju slovenački(a takvih je 95%) odmah pokažu tu neku mržnju i nepoštovanje. Jednom sam imala neku manju neprijatnost, poslala im advokata i poplašili se kao zečevi i od tada rade kako treba,jer se boje,takav su narod. Ako im zube ne pokažeš satraše te samo zbog tog mehkog ć. Ali bez brige, za Italijane i Austrijce smo oni i mi isto, a to Slovence najviše boli, što ih stavljaju u istu vreću sa nama ostalima iz Jugoslavije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA