Užas u Bihaću: Pronašli tri ugljenisana tela, sumnja se da su migranti stradali na spavanju

Kako se pretpostavlja žrtve su koristile sveću koja je izazvala požar

  • 1

Tri ugljenisana tela pronađena su u trošnom napuštenom objektu nekadašnje štamparije "Bratstvo" u bihaćkom naselju Gornje Prekounje i po svemu sudeći su migranti.

Ovo je potvrđeno za Klix.ba iz policijskih izvora.

Inače, policija je proteklih dana kontrolisala i ovaj deo grada i terala migrante baš iz ovog objekta.

- Postoji vrlo mala verovatnoća da se radi o domaćim beskućnicima - rečeno je.

Napušteni, delimično pokriveni objekat pun je bio smeća i tu su boravili migranti koji nisu imali drugi smeštaj.

- Tela su izgorela, praktično ugljenisana, nedostaju pojedini delovi. Žrtve su tu spavale, a kako se pretpostavlja koristile su sveću koja je kada su zaspali zahvatila stvari okolo i proširila se - govori za Klix izvor blizak istrazi.

Postoji visok stepen verovatnoće da su osobe prvo otrovane ugljenmonoksidom te da su u potpuno besvesnom stanju izgoreli. Nezvanično, nema tragova nasilja na telima.

U poslepodnevnim satima na Patologiji Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću po naredbi nadležnog tužioca Nede Draganić biće urađena obdukcija tela.

Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) po naredbi tužioca vrši kriminalističku obradu i prikuplja neophodne informacije i dokaze o ovom tragičnom događaju.

Već sada je izvesno da, ukoliko spomenute osobe nisu imale nikakvih identifikacionih dokumenata, s obzirom na to da nisu ni bili prijavljeni, biće veliki problem utvrđivanje njihovih identiteta.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA