U ovom gradu je proglašeno stanje prirodne nesreće: Očekuju se poplave veće nego pre 5 godina. Škole sutra ne rade!

Vodostaj Sane i pritoka mogao bi da poraste do neverovatih 570 centimetara

  • 2

U Sanskom Mostu danas je na sednici Štaba Civilne zaštite proglašeno stanje prirodne nesreće zbog najava da bi ovogodišnje poplave mogle biti gore nego one iz 2014. godine kada je Sanski Most bio bukvalno pod vodom.

Na ovakav potez opštinske vlasti odlučile su se zbog prognoza Federalnog štaba Civilne zaštite i Hidrometeorološkog zavoda FBiH da bi zbog obilnih kiša vodostaj Sane i pritoka mogao rasti do neverovatih 570 centimetara, što je pola metra više u odnosu na vodostaj iz 2014. godine.

Zbog toga su donesene mere da se započne izgradnja odbrambenih nasipa na kritičnim delovima oko reke Sane. Donesena je odluka da škole sutra ne rade.

Opštinski načelnik Faris Hasanbegović pozvao je građane da ne stvaraju paniku, ali da budu oprezni. U opštini će Civilna zaštita i nadležne službe zbog vanredne situacije raditi 24 sata.

Video: Vetar u Zagrebu nosi sve pred sobom

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    13. maj 2019 | 19:12

    Trenutno smo u Prijedoru !

  • Banja luka

    14. maj 2019 | 04:03

    Znaci pitanje je vremena i sve ode u tri ljepe p.m.kakvu drzavu imamo to je smjesno nista niste uradili od zadnje poplave.i sve sad po jadnoj sirotinji kao i uvjek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA