≫ 

Dok Una nosi sve pred sobom, hrabri radnici su uskočili u reku kako bi sprečili još veću katastrofu (VIDEO)

Nadležni strahuju da bi reka mogla da odnese most

  • 2

Vodostaj reke Une u Bosanskoj Krupi je povećan, a građani strahuju da bi rečni nanosi mogli prouzrokovati veću katastrofu na mostovima.

Gradske službe su angažovane da očiste nanose granja nakupljenog na šipu drvenog mosta na Uni, kako bi se sprečilo eventualno oštećenje.

Podsećamo, u poplavama od pre četiri godine je drveni pešački most na Uni, koji se nalazi u središtu grada, drastično oštećen i potom ponovo obnovljen.

RASTE VODOSTAJ REKA U BIH

Nivo vodostaja reke Save na mernoj jedinici u Šamcu od juče u isto doba porastao je za 100 cm i trenutno iznosi 367 cm. Reka Sava, kao i pritoke na području Brčko distrikta BiH imaju tendenciju rasta, istaknuto je na kolegijumu Vlade Brčkog koji je održan jutros.

Bihac, RS Bosna, poplava, poplave

Reke su poplavile veliki broj kuća Foto: Tanjug/FENA/Muhamed Sadikovic

Reka Usora i Bosna se povlače u svoja korita, čime su se stvorili bolji uslovi nego što je to bilo protekle noći na području Doboj Juga, Jelaha i drugih mesta uz ova rečna korita.

Obilne padavine u protekla dva dana na području Bihaća rezultirale su izlivanjem kanala za oborinske vode i potoka u naseljima Kamenica, Veliki i Mali Lug, Pokoj, Ozimice I, Založje, Vrsta, Klokot, Gata i Vedro Polje. Prema podacima metorološke stanice Bihać u protekla 24 sata izmerene su padavine od 53 litra po m2, što ukupno od nedelje, 12. maja, iznosi 137 litara po m2.

Bihac, RS Bosna, poplava, poplave

Brojne kuće poplavljene u Bihaću Foto: Tanjug/FENA/Muhamed Sadikovic

Prema prikupljenim podacima Službe civilne zaštite Grada Bihaća zbog izlivanja vode iz kanala i potoka ugroženo je 46 stambenih i poslovnih objekata, a tokom jučerašnjeg dana vatrogasna jedinica imala je 18 intervencija na ispumpavanju vode iz objekata i dvorišta.

Na području opštine Tešanj proglašeno je stanje prirodne nesreće zbog poplava koje su od sinoć zahvatile područja ove opštine u slivu reka Usore i Bosne. Nakon što je probijen nasip kod Kaloševića poplavljeno je 20-ak kuća i veća površina poljoprivrednog zemljišta.

VIDEO: Obustavljen saobraćaj na putu Banjaluka-Prijedor, izlila se Sana

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA