Hrvati napali legendarnog fudbalskog trenera Miroslava Ćiru Blaževića zbog učešća u promotivnom spotu srpske stranke

Ja volim sve ljude i ne delim ih po nacionalnosti, odgovara Ćira

  • 9

Samostalna demokratska srpska stranka, čija je kampanja za evroparlamentarne izbore u Hrvatskoj već izazvala brojne reakcije, za svoj novi promotivni spot angažovala je Miroslava Ćiru Blaževića.

- Istina je da smo angažovali Ćiru, a spot je još u izradi - potvrdio nam je u utorak predsednik SDSS-a Milorad Pupovac i dodao da je to samo jedan od spotova u njihovoj kampanji.

- Nisam snimio spot za SDSS, nisam još. Trebalo bi to da učinim za pola sata, dogovorio sam sastanak u Čarliju s njihovim čovekom, a nakon toga bi trebalo da idemo u studio - vidno raspoložen prokomentarisao je Ćiro Blažević, odgovarajući na novinarsko pitanje o angažmanu u kampanji SDSS-a za evroparlamentarne izbore.

Na pitanje o čemu se u spotu radi, Ćiro je odgovorio:

- Radi se o tome da su me oni zvali, a ti znaš da ja volim sve ljude i ne delim ih po nacionalnosti, svima sam spreman da pomognem. Srbi su me zvali, dok se ovi moji nisu setili. Samo ne znam hoće li mi moja publika uzeti za zlo ako se pojavim u SDSS-ovom spotu? Šta će da kaže Plenković? - puta se Ćiro.

Miroslav Ćiro Blažević Ćiro ljude ne deli po nacionalnosti, Foto: Profimedia/AFP

A o čemu se radi u spotu, kaže:

– Nešto vezano za traktore, tamo gde ima traktora ima i dece – odgovorio je Ćiro.

Na meti dela medija

Deo hrvatskih medija obrušio se na Miroslava Ćiru Blaževića, nekadašnjeg trenera Fudbalskog kluba “Dinamo” i hrvatske reprezentacije, zbog informacije da je učestvovao u predizbornom spotu Samostalne demokratske srpske stranke. Nakon informacije da će se pojaviti u jednom od spotova, Blažević je na desničarskim portalima zasut porukama da propagira stranku /SDSS/ koja “mrzi sve što diše hrvatski”.

Blaževiću poručuju da se “zajedno sa Miloradom Pupovcem uputi, ne u Brisel, već u Banjaluku ili Beograd”.

Stepen mržnje koju desničari ispoljavaju prema predizbornim materijalima SDSS-a nije zapamćen u novijoj hrvatskoj istoriji, navode liberalni portali u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs/opcija.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    15. maj 2019 | 22:02

    Legenda ostaje legenda iz prostog razloga zato što je stvarno legenda

  • Sasa1

    15. maj 2019 | 22:11

    Bez dlake na jeziku ! Kralj

  • Baćko

    16. maj 2019 | 00:05

    "Disati hrvazski..." Ne postoji jedinica mere kojom se njihovo ludilo može izmeriti. Nije lako retkim normalnim Hrvatima opstati u takvoj poremećenoj sredini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA