≫ 

Potresno pismo jedne majke iz Knina: Bolesna je od raka i moli za pomoć, ali ne za sebe, već za svoju decu. "Možda je ovo poslednje što ću učiniti za njih"

Slavicino pismo za pomoć slama srce

  • 13

Humanitarna organizacija rešila je da podeli sa javnošću pismo koje ih je dirnulo. Majka iz Knina koja boluje od kasnog stadijuma raka jajnika kontaktirala ih je, kažu, sa izuzetno skromnom molbom za njenog sina i ćerku. Sa njenim odobrenjem, oni su objavili celo pismo, a mi ga prenosimo:

- Lep pozdrav! Pokušaću ukratko da objasnim...Ja sam Slavica, majka četvoro dece, obolela sam od karcinoma jajnika. Najvažnije mi je da mi pomognete oko Jovane i Milorada. Jovana ide u treći razred gimnazije u Kninu i trebalo bi da ide na matursko putovanje koje košta oko 400 evra, a Milorad je u srednjoj školi u Moravicama i udaljen je od kuće 260 km. On je u učeničkom domu i plaćamo 90 evra svaki mesec za njega.

Škola zahteva laptop koji košta oko 800 evra. Živimo u Kninu u državnom stanu koji je u raspadnutom stanju, stolarija užasna, puše sa svih strana, kupatilo crno od vlage, deca nemaju svoju sobu, nemaju ormar u kući, kuhinja nam je stara i raspada se. Najteže mi je kada deca kažu da ih je sramota što tako žive.

Ali uvek ih učim bez toga se može. Ja kada sam obolela, deca su doživela šok. Jovana i Milorad znaju ako mene izgube da nema ko da se brine o njima, jedva preživljavamo mesec dana, nekada se desi da nemamo ni za hranu, režije se gomilaju, račun su nam blokirali jer ne možemo da platimo sve. Zato ovom prilikom molim da se samo Jovani omogući to putovanje i Miloradu može i polovni lapotop jer kao mehatroničar to mora da ima za dalje školovanje. Ako ste u mogućnosti da nam pomognete sa hranom, bili bi vam najzahvalniji jer je majka srećna kada ima nešto deci da stavi na sto.

Sve dokaze dokumente i sve ostalo ukoliko želite da nam pomognete, mogu vam dostaviti. Molim vas nemojte zanemariti vapaj jedne majke jer pored moje bolesti možda je ovo zadnje što ću napraviti za njih u životu. Lepi pozdrav iz Knina."

Ako vi ili neko koga poznajete mogu da pomognu da ispunimo poslednju Slavicinu želju za njenu decu, molimo vas da pomognete:

Online Donations: Credit Card: https://28jun.org/#donatePayPal: https://www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije: Ime: 28. JUNDinarski racun broj: 265619031000037746Devizni racun broj: RS35265100000018400660Raiffeisen banka Srbije

Donationer från Skandinavien: Name: 28. JunClearingnummer: 8313-9 Kontonummer: 524391020-4Swish: 1232602993Sparbanken Skåne

Spenden aus Deutschland/Österreich/Schweiz: Name: 28 JunIBAN: CH61 0070 0114 8022 1711 9BIC: ZKBKCHZZ80AZürcher Kantonalbank

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA