≫ 

Raspisana međunarodna poternica za Benedijem Đukanovićem zbog ubistva biznismena Krunića

MUP RS apeluje na sve građana da, ukoliko primete osobu ili vozilo s fotografije, da o tome obaveste najbližu policijsku stanicu ili na dežurni broj 122

  • 1

Interpol u Sarajevu raspisao je međunarodnu poternicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za učešće u atentatu na vlasnika "Sektor Sekjuritija" Slavišu Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića.

Poternica je raspisana na osnovu zahteva Okružnog suda u Banjaluci, koji je Đukanoviću odredio meru pritvora, a budući da nije dostupan pravosudnim organima, za njim je nakon centralne raspisana i međunarodna poternica.

Đukanović je poslednji put viđen 23. aprila ove godine na području teritorije koju pokriva PU Doboj. Utvrđeno je da je koristio beli "golf 7", registarskih oznaka 003-K-770, koji je snimljen u dobojskom regionu, a koji, takođe, nije pronađen.

MUP RS apeluje na sve građana da, ukoliko primete osobu ili vozilo s fotografije, da o tome obaveste najbližu policijsku stanicu ili na dežurni broj 122.

Benedi Djukanovic Policija traga za ubicom i njegovim autom Foto: Wikimedia/OSX, mup.vladars.net

Da podsetimo, Krunić je ubijen 22. aprila u sačekuši u blizini svoje vikendice u Glamočanima kod Banjaluke. Ubice su ga u zasedi čekale na makadamskom putu i kada je džip "tojota", u kome se vozio s telohraniteljima, usporio na krivini, ubice su s dve strane iz automatskih pušaka otvorile vatru.

Krunić, koji je sedeo pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Ilić je ranjen u ruke i noge. U razmeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak.

Slaviša Krunić Krunić je ubijen u zasedi Printskrin: Youtube/FACE TV

Zbog ovog zločina istu noć je uhapšen Emilio Baldo, a nešto kasnije i Krunićev čovek od poverenja Rodoljub Gajić, radnik "Sektor Sekjuritija" koji je izdao i "tipovao" svog gazdu.

Ubijeni Krunić bio je vlasnik nekoliko kompanija, koje imaju oko 1.800 zaposlenih.

ODBEGLI ĐUKANOVIĆ LIKVIDIRAO SAUČESNIKA U UBISTVU

Benedi Đukanović tokom atentana na Krunića likvidirao je jednog od saučesnika u ubistvu, Željka Kovačevića, zvanog Strelac.

Izvor iz istrage otkrio je da je Kovačević ubijen hicem ispaljenim iz puške, piše Srpskainfo.

Ono što je i dalje nejasno jeste da li je Đukanović pucao u Kovačevića kako bi zameo tragove ili se radilo o kobnoj slučajnosti, koja je bila izazvana panikom u redovima dvojice napadača, jer nisu očekivali da će na mučki napad iz zasede biti uzvraćeno.

Podsetimo, do sada su bile informacije da je Kovačevića upucao Goran Ilić, koji je bio u pratnji Krunića.

Više o ovoj vesti čitajte ovde.

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA