Maloletnica ostavila golu bebu u parku: Neudata rodila dete i odmah ga bacila

Bebu je rodila neudata maloletnica, čiji identitet nije saopšten

  • 6

Za nepuna dva dana policija je uspela da pronađe majku koja je prekjuče na travnjaku parka u skopskom naselju Topansko polje ostavila svoju tek rođenu, golu bebu.

Slučajni prolaznik je čuo plač novorođenčeta i odmah pozvao MUP. Policija je bebu prevezla na Kliniku za dečije bolesti gde su nakon pregleda i odgovarajuće terapije koju su joj dali izjavili da je beba muškog pola i da je u dobrom opštem stanju.

park u kom je pronađena beba Park u kom je pronađena beba, Printskrin:Youtube/TV Sitel

Bebu je rodila neudata maloletnica, čiji identitet nije saopšten. Ona je jutros sa svojom majkom bila u Centru za socijalni rad u Skoplju gde je izjavila, a potom i potpisala izjavu da ne može da se brine o svom novorođenom sinu, i da ga se odriče.

MAJKA IMA 3 MESECA DA RAZMISLI

- Iz tih razloga tokom dana detetu će biti naznačen staratelj po službenoj dužnosti, a majka ima rok od tri meseca da potvrdi ili povuče odluku o odricanju od svog sina - izjavila je za skopsku televiziju Sitel, Nataša Stanoević, direktorka skopskog Centra za socijalni rad.

Beba je dobrog zdravstvenog stanja i do ponedeljka će ostati na Dečijoj klinici u Skoplju. Potom će biti smeštena u hraniteljsku porodicu, a u međuvremenu će dečkiću, kome još nije dato ime, biti izvađeni neophodni dokumenti, matični broj i zdravstvena knjižica.

park u kom je pronađena beba Beba je bila u dobrom opštem stanju, Printskrin:Youtube/TV Sitel

- Beba će biti u Skoplju pod stalnim nadzorom stručnih službi koje će redovno posećivati porodicu kod koje će se beba nalaziti. Ona će redovno biti nošena i na lekarske preglede, a primiće sve vakcine koje treba - rekla je Nataša Stanoević, dodajući da su i ranije imali sličnih iskustava sa tek rođenim i ostavljenim bebama.

Ukoliko se maloletna majka u roku od tri meseca ne predomisli i ako se definitivno odrekne svog sina, dete će biti dato na usvajanje. Policija i istražni organi tek treba da odluče da li će i kakvu prijavu poneti protiv maloletne majke koja je odmah nakon porođaja bacila svoju bebu, o kojoj će se za sada brinuti država.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica S

    16. maj 2019 | 18:55

    Kad procitam ovakve uzasne vesti, jedino me malo ohrabri sto je beba dobro i spasena, i neka je sreca prati u daljem zivotu, neka pronadje ljude koji ce joj pruziti ljubav i dom.A o nazovi majci, neka se pobrine ko treba. Bar je ostavila bebu u zivotu, jer citamo i one slucajeve, gde su izvrsile cedomorstvo..uhh zivote. .

  • Nina

    16. maj 2019 | 19:40

    Boze sacuvaj

  • Bbb

    16. maj 2019 | 18:49

    Dali je više ovo realno sta se dešava sta ljudi rade?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA