Ćerka hrvatske predsednice ide na Harvard, nude joj stipendiju veću od Kolindine godišnje plate

Prijmljena je na četiri top američka univerziteta, ali joj je Harvard favorit

  • 11

Ćerka hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, 18-godišnja Katarina Kitarović, odlazi da studira u SAD, a primljena je na četiri univerziteta koja joj nude stipendiju.

- Harvard joj je prvi izbor, iako je primljena na četiri top američka univerziteta. Neću reći o kojim je sve univerzitetima reč, ali Harvard i Stenford su među njima - otkrila je Kolinda Grabar Kitarović, ističući da neće biti troškova za hrvatske poreske obveznike, jer u SAD neće imati osiguranje.

Kako prenosi Index.hr, Kitarović je navela da njena ćerka od sva četiri univerziteta na koja se prijavila dobila stipendiju i da univerziteti od njih traže da godišnje zaradi 2.000 do 3.000 dolara.

Katarina Kitarović, ćerka Hrvatske predsednice Kolinde Printskrin: Youtube/MOKSZ Műkorcsolya

- Njoj ta četiri univerziteta nude stipendiju koja je dvostruko viša nego moja godišnja plata. Ako ode na jedan od njih, njoj će ta strana država platiti obrazovanje. U Hrvatsku će se vratiti s onim sto je u nju uložio neko drugi, u ovom slučaju SAD. Katarini je zasad Harvard na prvom mestu, oni i Stanford su ponudili najbolje uslove - rekla je Grabar Kitarović.

Ona je objasnila da je Katarina talentovana za matematiku, fiziku, spisateljstvo, kao i da je vrhunska sportistkinja.

Kolinda Grabar Kitarović Foto: Tanjug/AP

- Katarina je do određene mere javna osoba jer se bavi umetničkim klizanjem, ali jako ceni svoju privatnost i ne želi da se o njoj govori kao o ćerki predsednice, ne želi biti javna osoba. U želji da se skloni od policije koja je prati 24 časa dnevno, prijavila se na četiri američka univerziteta i svi su je primili. Rešila je njihove SAT testove i bila među prvih jedan odsto najboljih studenata na svetu, uključujući Amerikance. Čula sam priče da je primljena na Harvard jer sam predsednica Hrvatske, što nema veze s istinom jer znate da američki obrazovni sistem nije briga za to - rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Pogledajte video: Kolinda vriskala uz Tompsonove hitove slaveći sa hrvatskim teniserima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare1

    20. maj 2019 | 14:46

    Evo bas smo se svi kolektivno obradovali da nemamo reci

  • Dusan K. Ilijenadin

    20. maj 2019 | 14:35

    Talentirana na mamu? To su koledzi, pre svega Harvard cija je najpoznatija reklama: "Mi stvaramo lidere!" Tamo je vazno studirati radi sticanja znanja, a jednako je vazno i sklapati poznanstva, za buducnost. Jos ako je dete zaista talentirano i lake ruke na mamu... daleko ce dogurati

  • Pijac majstor

    20. maj 2019 | 20:22

    Džaba Armani na tebi, kad je buvljak u tebi ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA