≫ 

Srpski državljanin pokušao da ukrade skupoceni automobil u Skoplju, troje ljudi ga sprečilo

Određen mu je pritvor od 30 dana

  • 3

Osnovno javno tužilaštvo iz Skoplja podnelo je Krivičnom sudu optužnicu protiv jednog srpskog državljanina, čiji identitet nije saopšten, koji je pre tri meseca u centru Skoplja pokušao da ukrade skupoceni automobil.

- Optuženi, koji nije imao regulisan boravak u državi, 20. februara ove godine je na parkingu ispred jednog hotela u Skoplju pokušao da ukrade automobil "Mercedes", vlasništvo oštećenog pravnog lica. On je koristeći prigodne predmete otvorio vrata vozila, čija je vrednost procenjena na 1.875.750 denara ( 30.750 evra ) i pokušao da ga startuje. Pritom su ga zatekle tri osobe koje su pozvale policiju i sprečile ga u nameri, saopštilo je Javno tužilaštvo.

Da ne bi pobegao iz Severne Makedonije i da ne bi ponovio krivično delo, tužilaštvo je od suda zatražilo da mu se odredi tridesetdnevni pritvor.

Ovo je drugi Srbin koji je u Skoplju pokušao da ukrade skupoceno vozilo, ali u tome nije imao sreće.

Hapšenje, lisice

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

U prvoj polovini aprila, srpski državljanin (ni njegov identitet nije saopšten) koji je pobegao srpskoj policiji i za kim je MUP Srbije raspisao nacionalnu poternicu, u skopskom naselju Debar Malo pokušao je da ukrade džip "rendž rover" vredan 100.000 evra, ali ga je u tome sprečio vlasnik vozila koji ga je video iz obližnje kafane.

Osnovno javno tužilaštvo iz Skoplja je protiv Srbina otvorilo istražni postupak za krivično delo teška krađa, a od suda je zatražilo da se lopovu odredi mera pritvora.

- Osumnjičeni je 10. aprila 2019. godine, na ulici Orce Nikolov u Skoplju, zajedno sa još jednom za sada nepoznatom osobom, pokušao da provali i ukrade automobil. On je sa šrafcigerom slomio zadnje staklo na parkiranom automobilu "rendž rover“ u vlasništvu pravnog lica. Potom je ušao u vozilo i sa elektronskim uređajem za dekodiranje i ključem za startovanje pokušao da stavi vozilo u pogon. U tom trenutku je iz obližnjeg ugostiteljskog objekta izašao vlasnik i osumnjičenog zatekao u vozilu, čime ga je sprečio u nameri da protivpravno prisvoji automobil vredan 6.241.800 denara ( 102.400 evra ), saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo.

Za lopovom je bila raspisana nacionalna poternica u Srbiji, a da ne bi pobegao pravosudnim organima Severne Makedonije i da ne bi ponovio delo, određena mu je mera pritvora.

VIDEO: Tinejdžer ukrao auto od roditelja, pa se zakucao u pekaru

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA