≫ 

Otkriven ključni dokaz da je Smiljana zaista ubila sestru Jasminu i strpala je u zamrzivač: Ovaj trag nije uspela da sakrije

Smiljana je sestru udarila u glavu tupo tvrdim predmetom i ostavila telo u zamrzivaču

  • 2

U “slučaju Palovec” ovih dana dogodio se veliki obrt. Tužilaštvo je konačno dobilo krunski dokaz kojim će za manje od mesec dana podupreti optužnicu protiv Smiljane Srnec (45), koja je optužena da je ubila svoju 21-godišnju sestru Jasminu 2000. godine, a njeno telo sakrila u zamrzivaču.

Taj dokaz su otisci njenih prstiju uzeti iz unutrašnjosti zamrzivača, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvosmisleno ukazuju da je samo ona mogla da stavi unutra telom svoje sestre. Forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i veštačenja “Ivan Vučetić” napravili su stručnu ekspertizu materijalnih tragova.

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz zamrzivača pronađeni su i otisci drugih ukućana. Upravo taj izvađen je 16. februara ove godine kad je Smiljanina ćerka Katarina otvorila zamrzivač, pomerila taj paketić i onda ugledala ljudsko koleno. Nakon toga joj je pozlilo i dalji tok događaja je manje-više poznat: obavešteni su Centar 112, policija...

SAVRŠENO OČUVANI U ZAMRZIVAČU 

Klanica, Zamrzivač, meso Otisci bi verovatno bili otkriveni i posle sto godina u takvim uslovima, Foto: Telegraf

Naravno, nalaz i mišljenje forenzičara svaka od strana u postupku tumačiće na svoj način - tužilaštvo kao dokaz optužbe, a odbrana će verovatno te tragove nastojati da relativizuje. Sada sve ukazuje na to da će forenzički tragovi biti ključni argument tužilaštva.

Prema saznanjima iz Tužilaštva, ti otisci prstiju, bez obzira na to što je telo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da bi se mogli pronaći i decenijama kasnije.

- U uslovima u kojima je bilo telo ubijene, ti otisci mogli su da budu sačuvani i stotinu godina - rekao je ugledni forenzičar koji je žele da ostane anoniman.

Podsećamo, sva bliža rodbina okrivljene - suprug Ivica, majka Katarina, ćerka Katarina i njen verenik - nisu svedočili o okolnostima šta se događalo u kući 16. februara 2016. godine. I dok je forenzika potvrdila da pronađeni otisci prstiju u zamrzivaču jesu otisci Smiljane Srnec, sudskomedicinski veštaci nisu uspeli ni približno da ustanove vreme smrti Jasmine Dominić.

VREME SMRTI I DALJE NEPOZNATO 

Smiljana Srnec, Jasmina Dominić, nestala 2000. Smiljana Srnec, Foto: Profimedia

Stoga ostaje pitanje hoće li, ako dođe do podizanja optužnice, kao vreme ubistva ostati avgust 2000. godine s obzirom na to da su iskazi nekih svedoka o tome kad su poslednji put videli Jasminu živu protivrečni.

To i nije čudno s obzirom na protok vremena pa su neki tako rekli da su je poslednji put videli 1999., a neki su rekli da su je videli živu i u jesen 2000. godine kada je pak, prema tvrdnji tužilaštva, Jasmina Dominić već bila ubijena. Budući da na telu nije bilo truležnih promena, sudskomedicinski stručnjaci nisu mogli da se izjasne o vremenu smrti, nego samo da je uzrok nasilna smrt udarcima tupotvrdim predmetom u glavu.

U međuvremenu, po nalogu tužičaštva u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče obavljeno je i psihijatrijsko veštačenje Smiljane Srnec. Zbog uslova u varaždinskom zatvoru, koji je pretrpan, kako vreme odmiče Smiljani Srnec pritvor sve teže pada, ali kao i svaki pritvorenik, i ona ima pravo da dobije odgovarajuću zdravstvenu zaštitu kako bi mogla da ga podnese, budući da će u pritvoru ostati i dalje.

VIDEO: Snimak trenutka otvaranja zamrzivača u kome je pronađeno 13 mrtvih beba u Kraljevu

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko supkovski i obezbedjenje pozarevac

    21. maj 2019 | 22:47

    Bolesnici ne biraju ni mesto ,ni vreme ,a ni zrtvu.

  • Drasko

    22. maj 2019 | 12:02

    Zaista iznenađujuće, "moji otisci" u "mom zamrzicaču"! Verovatno su trebali biti "komšijski'! Nalaz je zaista "okrivljujući".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA