≫ 

Dve vrane u klinču za zmijom: Borba je bila neizvesna do samog kraja (VIDEO)

Kao da im nije bilo prvi put da se suočavaju sa gmizavcem, vrane su pažljivo izbegavale glavu zmije plašeći se njenog ujeda, već su kljunovima kljucale samo zadnji deo tela i rep

  • 2

Žestoka borba na život i smrt između dve vrane i zmije vodila se na keju pored reke Vardar u centru Skoplja. Gladne vrane ugledale su poveću zmiju kako lagano gmiže pločnikom keja. To je za njih bila dobra prilika da napune prazne stomake, pa su se zajednički ustremile na nju, kljucajući je po celom telu.

Zmija se uvijala, izdizala i grčila u pokušaju da izbegne oštre kljunove vrana i pobegne na sigurno, ali u tome nije uspela.

Kao da im nije bilo prvi put da se suočavaju sa gmizavcem, vrane su pažljivo izbegavale glavu zmije plašeći se njenog ujeda, već su kljunovima kljucale samo zadnji deo tela i rep.

Ovaj zanimljiv video snimak borbe za hranu i život našao se na Fejsbuk stranici "Skopski oglasi", ali se ne zna ko je na kraju pobedio – vrane, ili je zmija uspela da im utekne.

Prema objavljenom video snimku ne može se utvrditi o kojoj vrsti zmija je reč, niti da li je ona otrovnica ili ne.

Međutim, prema rečima biologa iz skopskog ZOO vrta, Jordanča Miloševskog, koji objašnjava da je proleće uobičajeno vreme kada se u urbanim sredinama pojavljuju zmije, može se zaključiti da se ovde radi o za ljude potpuno bezopasnoj, ali prilično dugačkoj zmiji "Dolichophis caspius", u narodu poznatoj kao žuti smuk, koja se isključivo hrani malim sisarima, gušterima, pticama i drugim zmijama.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA