≫ 

Mučila je bivšeg dečka Nikolu, pa ga zaklala, a sada je osuđena na 12 godina zatvora: Na mestu zločina pronađeni su morbidni tragovi, a ovo je bila njena odbrana

Nuša Bunić je nakon ubistva policiji ispričala da je Turek pokušao da je siluje i da ga je ubola u samoobrani

  • 5

U Varaždinu je danas izrečena presuda Nuši Bunić, devojci koja je ubila bivšeg dečka. Suđenje joj je počelo još početkom prošle godine. Ona je proglašena krivom za ubistvo bivšeg dečka i osuđena na 12 godina zatvora. Bunić se u kaznu od 12 godina uračunava i vreme od hapšenja 2017. godine.

Optužena je da je 15. juna 2017. u Varaždinu, na livadi u predelu pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u levu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobegla sa mesta događaja.

Turek je usled nanesene povrede počeo obilno da krvari, pao u šok i zadobio moždani udar. Dva dana kasnije preminuo je u Opštoj bolnici Varaždin.

Nuša Bunić je nakon ubistva policiji ispričala da je Turek pokušao da je siluje i da ga je ubola u samoodbrani.

- Impulsivno se ponašala bez razmišljanja o poslednicama i menjala opravdanje. Odbrana okrivljene je nelogična, neživotna, neistinita. Tvrdila je da se ubijeni nabio na nož koji je stavila ispred sebe. Rana je nastala zamahom noža gotovo pod pravim uglom, jednim ubodom noža.

Tvrdila je da je naleteo na nož i da je pobegla kada ju je isprskala krv. Po mišljenju suda nema nužne obrane. I sama je zadobila neke povrede, ali nije htela da odgovara na pitanja pa se ne zna kako su nastale. Mogla ih je naneti i sama sebi - stoji dalje u objašnjenju presude.

- Branila se ćutanjem i prvi iskaz je dala tek godinu i tri meseca nakon počinjenja dela. Svojim pasivnim stavom onemogućila je sudu da rekonstruiše događaj. Sud nije prihvatio njenu pisanu izjavu jer je kontradiktorna. Nije želela da se zakune u ono što je iznosila. U nalazu psihijatrijskog veštaka zaključeno je da na postavljena pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana. Ostajala je ravnodušna - stoji u obrazloženju presude.

- Veštak je zaključio da boluje od graničnog poremećaja ličnosti - dodaje se.

Nusa Bunić, Nikola Turek Foto: Facebook

KAKO SE ODIGRALO UBISTVO?

Nuša i Nikola su razmenjivali SMS poruke i našli se na mestu zločina, gde je pronađen nož s tragovima krvi, a pored noža ženske pantalone plave boje sa tragovima krvi i jedan crni grudnjak.

Na ličnom automobilu pronađeni su tragovi otisaka na staklu desne vrata vozila, za koje je veštačenjem utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić.

U automobilu je pronađena i jedna ženska torbica u kojoj se nalazilo više predmeta, između ostalog i futrola za nož crne boje, kao i sunčane naočare s kojih je uzet otisak prsta za koji je DNK analizom utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić, pisao je prošle godine Regionalni.

U kraju se, pisao je ovaj medij tada, znalo da su Nuša i Nikola prekinuli ljubavnu vezu godinu i po dana pre zločina, a ona je za drugog bivšeg dečka rekla: "Odvela bih ga na Dravu, zavezala u kućicu, tamo bih ga mučila, iživljavala se, rekla bih posle da me je pritom pokušao da me siluje, nakon svega bih se napravila mutava i to bi tako prošlo."

Nakon što se saznalo za ubistvo, zajednička prijateljica poslala je poruku dečku s kojim je Nuša bila nakon Nikole: "Tačno je uradila onako kako smo spominjale. Još sam u šoku i ne mogu da verujem. Spominjale smo kako je lakše s nožem nekog napasti jer je teže doći do pištolja, a i glasniji je... Ja sam mislila da je to razgovor bio, ali eto očigledno nije".

Nusa Bunić, Nikola Turek Foto: Facebook

VIDEO: Rajko objasnio kako žene tuku muškarce

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • НЕПРАВДА!

    22. maj 2019 | 13:55

    ЖАЛОСНО, ДО БОЛА! ОВАКАВ ЛЕП И КРШАН МЛАДИЋ, А ДА ГА САВЛАДА ЈЕДНА... А ЕПИЛОГ:СКЛОЊЕНА ОД ОЧИЈУ ПОЗНАНИКА ДОК СЕ НЕ ЗАБОРАВИ ЗЛОЧИН И ЕТО ЈЕ ВАН.ЧЕКА СЕ ДА НЕЧИЈИ СИН, НЕКОГА ПОЛИТИЧАРА, НА ТАЈ НАЧИН НАСТРАДА, ДА БИ СЕ ПООШТРИЛЕ КАЗНЕНЕ МЕРЕ. 'ЕМ ТИ ЗАКОН, СУДИЈЕ И ДРЖАВУ.

  • Zmrki

    22. maj 2019 | 15:02

    Samo 12 gdina za ovakvo ubistvo...???

  • Nisu samo

    22. maj 2019 | 16:19

    Zene zrtve nasilja vec i muskarci .Kada se prica o tome niko ne pominje muskarce koji su zrtve ludih zena ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA