Dodik oštro o Komšiću posle podnošenja krivične prijave: Završio sam s njim i personalno i politički

Komšić navodi da ni ne zna šta je započeo s njim, pa su sad završili

  • 10

Sa Komšićem sam završio personalno i politički, rekao je za N1 predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, nakon što je Željko Komšić, takođe član Predsedništva, podneo krivičnu prijavu protiv njega zbog izjava na obeležavanju godišnjice Trećeg pešadijskog puka Oružanih snaga BiH.

Dodik je rekao da je do sada imao dosta prijava i pretnji, Komšićev potez ocenio je kao političku igru, a njega kao politički marginalnu ličnost.

- Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili. Pošto smo deo jednog istog tela, pokušao bih da shvatim o čemu se radi, ali on se odlučio za takvu stvar. On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo šta da radimo. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu da biram članove Predsedništva - rekao je Dodik.

On je dodao i da neće tužiti Komšića, ocenjujući da se previše pažnje poklanja pitanjima poput uniforme vojnika Oružanih snaga, a ne pitanjima poput rominga.

- Napravili smo nešto u tom Predsedništvu s romingom što sada neće niko u Savetu ministara da sprovodi pa me prozivaju u Evropi. To se nikoga ne tiče, to što možemo da izgubimo priču o jeftinom romingu, to nikog ne zanima ali zanimaju uniforme - rekao je Dodik.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić rekao je danas, povodom ižjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da je sa Komšićem i personalno i politički završio, "da ne zna ni da je nešto započeo sa njim".

On je za sarajevsku N1 televiziju rekao i da "Dodik ima pravo da se ljuti'' i da nastoji da se "nepristojno i nasilno nametne" kao arbitar stvari koje se tiču pravosuđa Bosne i Hercegovine.

- To je nedopustivo. Ne može član Predsedništva sebi dopuštati da on presuđuje shodno svojim političkim stavovima. Što se tiče krivične prijave, Dodik ima pravo da se ljuti, ali prevashodno na sebe. Ja ga nisam podstrekivao da radi i govori to što je radio i govorio. Preporučio bih mu da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja - rekao je Komšić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸

    22. maj 2019 | 15:31

    Srbija je uz Dodika i Republiku Srpsku! Živela!

  • Igman

    22. maj 2019 | 15:08

    Razmisljaj sta govoris i nece biti problema.Svasta izgovorite i niko vam nista nemoze.

  • Невена

    22. maj 2019 | 15:52

    Ко је за Комшића и гласао , и гласао је за класичног диктатора . Не знам кога то може од Срба изненадити само он би нас и у праисорију вратио - да може .... ПС Можда ће и успјети јер ће му Чеда савјетима помоћи ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA