Angela Merkel na skupu u Zagrebu uz Tompsonove pesme: Konačno se oglasio kabinet kancelarke

Kabinet tvrdi da Merklova nije bila upoznata koje će pesme da budu puštane, kao ni koji je sadržaj pesama

  • 19

Na centralnom predizbornom skupu HDZ i EPP u Zagrebu, u subotu, kojem je prisustvovala nemačka kancelarka Angela Merkel bile su  pesme Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, a iz njenog kabineta tvrde da ona s tim nije bila upoznata, kao ni sa sadržajem tih pesama.

Zagrebačka N1 televizija zatražila je stav Merkelove o ovom slučaju, a portparol njenog kabineta kaže da ona nije bila upoznata sa pesmama koje će biti puštane na pomenutom skupu.

- Kancelarka Merkel nije bila upoznata s pesmama koje će se puštati tokom stranačkoga skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pesama. Kancelarka Merkel je tokom svoje posete Zagrebu jasno izrazila stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu - prenela je N1 tv.

Merkelova je prošlog vikenda u Zagrebu prisustvovala predizbornom skupu HDZ-a i EPP-a, na kojem je puštena pesma Marka Perkovića Tompsona, pevača koji u svojim pesmama glorifikuje ustaštvo.

Angela Merkel i Andrej Plenković Foto: Tanjug/AP

Poruka Merkelove da se suprotstavlja nacionalizmu i Tompsonova pesma poput "Lijepa li si" izazvalo je mnoge polemike u hrvatskom društvu, ali i nemačkoj javnosti, s obzirom na to da je reč o pevaču čiji nastupi su u više navrata bili zabranjivani i u Nemačkoj.

Inače, Merkelova je na zagrebačkom skupu u hali Cibona, poručila da je nacionalizam protivnik koji, kako je rekla, želi da uništi Evropu.

- Naše vrednosti su to što možemo biti ponosni na svoju zemlju, domoljublje i EU nisu u suprotnosti. A nacionalizam je protivnik koji želi da uništi Evropu i to moramo jasno reći - navela je ona.

Pogledajte video: Kolinda vriskala uz Tompsonove hitove slaveći sa hrvatskim teniserima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    22. maj 2019 | 18:44

    Da ni je znala ,to nije istina .Znala je I'm pevaca I to je dovoljno .obavestajna sluzba Nemacke nije znala nista o Tomsonu ?!Pa to je laz .znala je I zato je I bill tamo ,da pozdravi one koji su isti

  • simon

    22. maj 2019 | 18:22

    Da vas ne poznajemo,pa da se čudimo,ništa novo u troglu nemačka-hrvatska-vatikan!

  • Dragan

    22. maj 2019 | 18:13

    A baba baš zna ko je tupson

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA