≫ 

Likvidacija škaljaraca u Berlinu i ubistvo Vladimira Roganovića u Beču povezani? Policija na novom tragu

Mijović i Jovanović vezuju se za škaljarski klan, dok se Roganović smatrao visokopozicioniranim članom kavačkog klana

  • 0

Nemačka policija proverava vezu između ubistva Vladimira Roganovića u Beču i dvostrukog ubistva u Berlinu, kada su likvidirani Darko Mijović i Nikola Jovanović Debeli, prenose nemački mediji.

Mafijaško ubistvo u Berlinu dogodilo se pre osam dana kada su nepoznati maskirani počinioci upali u kuću u kojoj su boravili Darko Mijović, Nikola Jovanović Debeli, Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Maskirane ubice sasule su više desetina metaka u četvoricu Crnogoraca i pobegli. Mijović i Jovanović su podlegli ranama na licu mesta, dok su Vesković i Pavićević teško ranjeni.

Vladimir Roganovic

Vladimir Roganović Foto: Facebook/Vladimir Roganovic

Nešto kasnije, građani su dojavili da je u obližnjoj šumi došlo do manjeg požara, a policija je ubrzo ustanovila da je zapaljeno nekoliko komada oružja za koje se sumnja da je korišćeno prilikom dvostrukog ubistva i ranjavanja.

Sva četvorica povezuju se sa škaljarskim klanom.

Pet meseci pre ovog ubistva, decembra prošle godine, ispred jednog poznatog restorana u Beču ubijen je Vladimir Roganović koji se smatra visokopozicioniranim članom kavačkog klana. Osim njega, teško je ranjen i Stefan Vilotijević.

Zanimljivo je da su mediji tada preneli informacije crnogorskih bezbednosnih službi, da su samo dva dana pred ubistvo Roganovića Crnu Goru napustili neki od visokopozicioniranih članova škaljarskog klana. Takođe, prenosila se i informacija da je i sam Roganović strahovao za svoju bezbednost u rodnoj Crnoj Gori, te da je zbog toga otišao iz zemlje.

Royenhajmer plac, Minhen, napad, noz, nemacka policija, Rosenheimer Platz square

Mijović i Jovanović ubijeni su u Berlinu Foto: Tanjug/AP

Sada, pet meseci posle ubistva Roganovića i nešto više od nedelju dana ubistva Mijovića i Jovanovića, nemačka policija ispituje povezanost ova dva slučaja, prenosi Berliner kurier.de. Nemački mediji navode da bi upravo osveta, odnosno nastavak rata između kotorskih klanova, mogla biti motiv dvostrukog ubistva u Berlinu.

Podsećanja radi, crnogorski klanovi, škaljarski i kavački, nekada su delovali kao jedan - kotorski. Međutim, krajem 2014. dolazi do raskola u kriminalnoj grupi zbog krađe velike količine kokaina u Valensiji. Krvavi rat ove dve grupe pokosio je do sada više od 40 života, a među njima ima i slučajno nastradalih žrtava.

VIDEO: Pojavio se snimak likvidacije mladića u Podgorici

(Telegraf.rs/Berlier.kurier)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA