• 41

Budva rešila da uvede red za turiste: Ako se budete šetali bez majica ili u kupaćem, čekaju vas paprene kazne

Po ugledu na komšije, planiraju uvođenje kazni za neprimereno ponašanje

  • 41

Opština Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcionisanje grada. Tako po ugledu na susednu Hrvatsku planira da uvede kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 evra.

Kako prenosi RTV Budva, nadležne službe u tom gradu pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana, privrednih subjekata, turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu.

- Važnost ove odluke kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susednih država gde je primera radi na Hvaru turistima istaknuto obaveštenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 evra, a u kupaćem kostimu 600 evra, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 evra - kazali su iz nadležnih opštinskih službi.

Odlukom se, kako su kazali, mogu propisati i razna, druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike itd.

Kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim delatnostima iz nadležnih opštinskih službi ističu da je potrebno da svi građani uzmu učešća u njenom formiranju.

- Zbog gore navedenog Javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva meseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla rešiti probleme koji do sada nisu bili definisani postojećim propisima - kazali su iz nadležnih opštinskih službi.

(Telegraf.rs/RTV Budva)

Komentari

  • ja_sam

    Budva treba prvo da uvede red za svoje taksiste i mestane koji samo po sireni lupaju da pozdrave jednog drugog! Koju buku samo oni pocine, a policija stoji i gleda. To nema nigde u Evropi i civiliziranom svetu. Kao drugo treba i da se uvede i provodi red za kucni mir, a ne diskoteke kao VICE u zgradi City kafea da teroriziraju zgradu sam bukom posle ponoci!!! To je katastrofa i bahasto ponasanje tih gazda! Prvo treba ocistiti pred svojom kucom i uhvatiti se za nos, pa tek onda neki red provoditi od kojih zivite!!!

  • bandera

    Sad su si umislili da su Hrvatska?

  • Srba

    Neka goste siptare ,mene tamo u tom kamenjaru nece videti !

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima