Skandal u Severnoj Makedoniji: Poslanik podneo ostavku zbog snimka na kom naručuje narkotik

Spekuliše se da iza objavljivanja snimka stoji Nikola Gruevski koji je pobegao u Mađarsku

  • 1

Poslanik vladajuće koalicije u parlamentu Severne Makedonije i predsednik Mandatsko-imunitetskog odbora Pavle Bogoevski podneo je ostavku, jer se u javnosti pojavio audio snimak koji navodno svedoči o tome kako naručuje neki narkotik.

Bogoevski je na sednici odbora rekao da će njegova ostavka "biti aktivirana nakon plenarne sednice na kojoj treba da bude oduzet mandat Nikoli Gruevskom", poslaniku i bivšem premijeru koji je u novembru prošle godine pobegao u Mađarsku, gde je dobio azil.

Bogoevski, koji je u parlament izabran na listi SDSM kao jedan od lidera "Šarene revolucije" i nezavisni poslanik, rekao je da ostavku na mesto poslanika podnosi iz moralnih razloga.

On je postao meta svakodnevnih napada dela javnosti kada je na ruskoj mreži "Vkontakte" objavljen tonski zapis tajno snimljenog razgovora uz koji stoji objašnjenje da navodno naručuje kokain, iako se na snimku ne spominje šta konkretno naručuje.

Bogoevski je potvrdio da je glas njegov, ali je istakao da nije naručivao kokain, već ulje od kanabisa i sam je prijavio policiji da je tajno sniman i da je nelegalno naručivao ulje od kanabisa.

- Glas javnosti je glasniji od svega drugog i on me i doveo na ovu poziciju. Podnosim ostavku jer javnost smatra da sam se ogrešio i postupio neetički nabavljajući ulje od kanabisa - rekao je Bogoevski.

Opoziciona VMRO DPMNE taj snimak koristi kako bi diskreditivala Bogoevskog kao predsednika Odbora za mandatsko-imunitetska pitanja koji treba da razmatra predlog za oduzimanje mandata Gruevkom zato što je više od šest meseci neopravdano odsutan sa sednica.

U delu makedonske javnosti se spekuliše da iza objavljivanja snimka stoji Gruevski, koji je pobegao u Mađarsku da bi izbegao služenje dvogodišnje zatvorske kazne i sudjenje u više slučajeva Specijalnog tužillaštva za prisluškivane razgovore.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vidi vidi

    26. maj 2019 | 07:26

    Кад би код нас ико од политичара поднео оставку због афера из моралних разлога... Све што је обичном свету забрањено, њима се толерише. Још и ручкају по повлашћеним ценама, а плате највише у земљи. Дно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA