Mirko je provalniku ispalio pet metaka u grudi, policiji se nije javljao danima, a kada su došli da ga hapse, u kući su zatekli leš u fazi raspadanja

Optužen je da je ispalio pet metaka iz puške u pravcu vrata gde se nalazila osoba koja je, prema pretpostavkama, pokušala da ga opljačka

  • 5

Mrtvo telo Mirka Kulića (83) pronađeno je u petak ujutro u njegovoj kući u Donjim Stativama kod Karlovca, a u kojoj je lani 17. juna iz vojničke puške ubio Tihomira Martiškovća (25) koji je hteo da mu provali u kuću. Mirko je bio optužen za krivično delo ubistva i za nedozvoljeno posedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih naprava, a nakon istrage Županijsko državno tužilaštvo protiv njega je pre desetak dana podiglo optužnicu.

Do jutros se smatralo da je Mirko u bekstvu i za njime je bila raspisana poternica, jer se od januara nije javljao u Policijsku stanicu kako mu je odredio sudija.

Policija je po nalogu u petak oko 5.35 sati ušla u porodičnu kuću u Donjim Stativama na području opštine Neteretić gde su pronašli mrtvo telo.

Prema nezvaničnim saznanjima, telo je pronađeno u fazi raspadanja, te je naložena obdukcija kojom se zvanično utvrđuje njegov identitet, kao i uzrok smrti, piše 24 sata.hr.

Mirkove komšije kažu da je u posljednje vreme bio bolestan zbog čega je odlazio i lekaru, ali i da ga nisu videli više od mesec dana.

- Inače je imao običaj da ode komšija kako bi pozvao taksi, ali nisam ga videla mesec dana i više, kao ni njegove životinja, a hranio je patke - rekla je meštanka Donjih Stativa.

Hrvatska policija Policija je zatekla mrtvo telo u fazi raspadanja, Foto: Shutterstock

Slično je potvrdio i drugi meštanin koji je rekao da ga je često vozio lekaru.

- Nisam Mirka video više od mesec dana. Kako niko u selu ne ide do njega, meštani su smatrali da je možda otišao u Nemačku, pošto je imao i njhovo državljanstvo - rekao je sused.

Mirko je, nakon ubistva mladića, hodao selom s mačetom u rukama i komšijama govorio da je ubio čoveka.

Većina njih ga tada nije shvatala ozbiljno jer je to bilo njegovo uobičajeno ćudljivo ponašanje. Nakon što je policija stigla potvrdilo se da je govorio istinu.

Posle sprovedene istrage, tužilaštvo ga je teretilo da je ranije upucao Tihomira koji je prema pretpostavkama hteo da ga opljačka, ispalivši pet metaka iz poluautomatske puške u pravcu vrata gde se nalazila osoba, a pogođeni čovek preminuo je na licu mesta.

(Telelgraf.rs/24 sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofija

    24. maj 2019 | 16:30

    Covek branio svoju imovinu u USA ne bi bio zbog toga osudjen to je sigurno.

  • mirko Supkovic i obezbedjenje pozarevac

    24. maj 2019 | 16:08

    Sta traži u tudju kucu????Uspavljuju ljude,slikaju i nameštaju slike,kradu i jos misle da prodju bez posledica.....pa nece se bas tako završiti!!!!'

  • Promenite zakone

    24. maj 2019 | 17:42

    Zakoni štite kriminalce umesto da štite žrtve. Pod hitno treba uvesti veća prava samoodbrane ako vam neko provali u kuću. Nije tu problem u krađi, već u tome što lopovi često pretuku, pa i ubiju ukućane da bi nesmetano krali. A i još uvek je svež slučaj Saška Bogeskog, godinama se vuče po sudovima zbog narkomana sa 50 krivičnih prijava koji mu je provalio u stan dok su unutra bile i supruga i čerkica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA