Muškarac koji je optužen da je u Zagrebu ubio devojčicu (7) na pešačkom prelazu pušten je iz pritvora

Navodno nije iznosio obranu zbog stanja šoka u kojem se nalazi od samog trenutka nesreće, već je u nekoliko navrata ponovio da porodici preminule devojčice izražava najiskrenije saučešće

  • 2

David K. (33) koga sumnjiče da je u četvrtak oko 21 sat izazvao nesreću na pešačkom prelazu u zagrebačkom naselju Blato u kojoj je poginula 7-godišnja devojčica, ispitan je danas na Opštinskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici.

Odbijen je zahtev tužilaštva za određivanjem istražnog zatvora i on je pušten na slobodu. U zamenu su mu određene mere opreza - privremeno oduzimanje vozačke dozvole i javljanje u policijsku stanicu. Terete ga da je izazvao nesreću nehajnim ponašanjem.

Navodno nije iznosio obranu zbog stanja šoka u kojem se nalazi od samog trenutka nesreće, već je u nekoliko navrata ponovio da porodici preminule devojčice izražava najiskrenije saučešće, saznaje Jutarnji list.

Njegov advokat Rafael Krešić s kojim se odvezao iz zgrade suda, potvrdio je za Jutarnji list da je njegov klijent pušten na slobodu.

- Radi se o tragičnoj nesreći koja se dogodila zbog nepažnje, a to svojom optužbom tvrde i tužioci jer ističu da je nesreću izazvao iz nehaja. Dakle nije se radilo o ekstremnoj bezobzirnosti - rekao je advokat.

Iako je policija objavila kako je David K. u urinu nakon nesreće imao 0,34 g/kg alkohola, vađenjem krvi nije utvrđen nikakav alkohol, odnosno koncentracija je bila 0,0 promila.

- To znači da se radi o alkoholu koji već napušta telo kroz urin, a nema ga u krvi. Iz toga proizlazi da u trenutku nesreće uopšte nije imao alkohola u krvi - pojasnio je Krešić.

KO JE DAVID K.?

Tragediji je, prema do sada poznatom, kumovala nepažnja vozača i neprimerena brzina kretanja zbog koje nije uspeo da zaustavi vozilo na vreme.

Nesavesni vozač je, inače, bagerista, ljubitelj automobila, što se vidi po njegovim objavama na društvenim mrežama, piše Jutarnji list.

- Uzeo mi je dete, uzeo mi je život ceo. Neće to proći tako lako. Došli smo do zebre i stali. Jedan je dojurio, rekao sam: "Čekajte, devojke, vidite kako ovaj juri". I stali smo. Slušam po zvuku i ne čujem nikoga i velim možemo. Moja ćerka je krenula i ovaj je dojurio. Koja je to brzina bila... Vidite da nema tragova kočenja, nema ničega - rekao je očajni Vladimir M., otac preminule devojčice za HRT nakon nesreće.

Meštani Blata ogorčeni su jer su gradske vlasti pre nekoliko godina s Karlovačke ulice sklonili ležeće policajce.

- Cela ta priča traje pet ili šest godina. Ležeći policajci su sklonjeni nakon rekonstrukcije magistralnog cevovoda i više nisu vraćeni. Zašto je doneto drugačije saobraćajno rešenje, treba pitati nadležne iz Gradske kancelarije za saobraćaj. Veće mesnog odbora gotovo na svakoj sednici tražilo je da se nešto poduzme po tom pitanju - rekao je Davor Tomaško (HDZ), predsednik Veća Mesnog odbora Blato.

Video sa protesta zbog smrti devojčice pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    25. maj 2019 | 20:12

    Vozio je neprimerenom brzinom i ubio je dete na pesackom prelazu! Za tuzioca je to nehajno ponasanje!!?? To je ubistvo deteta izazvano nepostovanjem zakona!

  • CD

    25. maj 2019 | 17:10

    U nesreći okolnosti kako se dogodilo odlučuju o krivici,kao i o kazni jer ima dva učesnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA