≫ 

Bivše sijamske bliznakinje Kristina i Valentina počele su novi život, a Hrvatska ne prestaje da govori o lekarima koji su im to omogućili (VIDEO)

Na KBC "Rebro " u Zagrebu, posle operacije koja je trajala 15 sati, oni su usprešno razdvojili sijamske bliznakinje

  • 5

Kristina i Valentina, sijamske bliznakinje koje su nedavno razdvojene u Zagrebu, dobro se oporavljaju, a cela Hrvatska puna je hvale za lekare koji su napravili ovaj neverovatan podvig i razdvojili sestre kojima su jetra i creva bile zajednički organi.

Pre dva i po meseca šačica najboljih stručnjaka koje ima Hrvatska – lekara, hirurga, pedijatara – ispisala je medicinsku istoriju.

Na KBC "Rebro" u Zagrebu, posle operacije koja je trajala 15 sati, oni su usprešno razdvojili sijamske bliznakinje, devojčice Kristinu i Valentinu. O tome su ćutali sve dok nisu bili sigurni kako su devojčice van životne opasnosti.

Valentina je kažu, ona strpljiva, mirnija polovina, a Kristina je ona koja zna šta želi - a to je da jede. Dok na njene devojčice budno paze sestre i lekari, mama Marija Tambolaš može da odahne, iako svaki dan vozom, pa autobusom, pa ponovo vozom i na kraju tramvajem, stiže do svojih ćerkica.

Za Mariju je ovo poslednjih meseci rutina. Svaka dva do maksimalno tri dana iz mesta u okolini Virovitice dolazi u Zagreb, svojim devojčicama u bolnicu. Svaki je novi susret razlog za osmeh, nešto što se pre četiri meseca činilo tako daleko i neizvesno, ali život piše neverojatne priče.

(Telegraf.rs/Nova TV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    25. maj 2019 | 19:13

    Treba da se ponose. Nije to mali zahvat, a mala bica ostala ziva i napreduju. Svaka ima cast, pripremili su se. Ne sumnjam da bismo i mi sa nasim timovima uspeli. Neka su nam deca ziva i zdrava, vesela i srecna.

  • Roko

    25. maj 2019 | 20:49

    Čestitke doktorima, a i Telegrafu koji daje ovakve vijesti iz hrvatske, a ne uvijek one loše.

  • hm

    25. maj 2019 | 19:06

    Bog vas blagoslovio, duše jedne. Bogu hvala pa su devojčice dobro. Divna vest u moru gluposti vezanih za politiku i glupake koji žive na Balkanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA