≫ 

"Poslednji put mi je rekla da je upoznala momka koji joj se dopao": Oglasila se majka bogate Ukrajinke koja je ubijena u Crnoj Gori (FOTO)

Majka ubijene Anastasije je znala da je njena ćerka bila u vezi sa Stanovićem, kao i da su raskinuli godinu dana pre kritičnog događaja

  • 0

Suđenje Arseniju Stanoviću, koji se tereti za ubistvo Anastasije Lašmanove, nastavljeno je pred većem sudije Višeg suda Predraga Tabaša, čitanjem iskaza majke pokojne Ukrajinke, Svetlane Libjert. Ona je kazala da je za ubistvo saznala od drugarice svoje ćerke, i da je sa Anastasijom uvek imala dobru komunikaciju.

Libjert je ispričala da je od 1995. do 2006. godine sa ćerkom živela u Srbiji, nakon čega je Lašmanova otišla u Crnu Goru na studije, a ona se vratila za Ukrajinu.

- Kod mene je posljednji put bila početkom maja prošle godine, odnosno od 2. do 5. maja je bila u Ukrajini. Dolazila je da izvadi pasoš i vratila se u Crnu Goru. U razgovoru sa njom nisam zaključila da ima bilo kakvih problema - navela je majka pokojne Lašmanove.

Anastasiya Lashmanova, Arsenije Stanović Foto: Facebook/Anastasiya Lashmanova

Da joj je ćerka ubijena saznala je 12. maja, kada je putem telefona obavestila drugarica Lašmanove.

Kako je kazala Libjert, znala je da je njena ćerka bila u vezi sa Stanovićem, kao i da su raskinuli godinu dana pre kritičnog događaja.

- Ona mi je jednom prilikom rekla da su raskinuli, jer on nije želeo da radi. Kad smo se zadnji put videle kazala mi je da je upoznala momka koji joj se dopao i sa kojim će najverovatnije izgraditi odnos - navela je majka Lašmanove.

Anastasiya Lashmanova, Anastasija Lašmanova, Arsenije Stanović Foto: Facebook

Ispričala je i za period kada je Lašmanova slomila nogu na jednom gradilištu, i da su tada o njoj brinuli roditelji Stanovića.

- Hvalila mi se da su se dobro o njoj starali, naročito majka Stanovića. Bili su u dobrim odnosima - navela je Libjert.

Majka pokojne Lašmanove kazala je i da je njena ćerka nosila skupocene i markirane stvari, i da je radila za jednu rusku firmu koja je nakon njene smrti pokrila troškove sahrane u Kotoru.

Dodala je da je Lašmanova bila vezana za Crnu Goru, zbog čega je tu i sahranjena.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Stanović 11. maja prošle godine, u jutarnjim satima, u naselju Dobrota, sa predumišljajem i na svirep način ubio Lašmanovu.

Uznemirujući snimak ubistva, likvidacija u po bela dana!

(Telegraf.rs/cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA