≫ 

Majka više od 4 meseca tražila sina jedinca, a onda je stigla dugoočekivana vest: Mladić je pronađen, ali mrtav i zakopan u rupi

Mladić je ubijen sa hicem ispaljenim iz puške u glavu u okolini skopskog sela Aračinova

  • 7

Više od četiri meseca je trajala agonija Maje Trpkovske, majke Pineta Sekondoa – Pinoa (26) koji je na volšeban način nestao iz Skoplja. Pino je iz kuće izašao 10. decembra prošle godine. Vozio je beli automobil marke „Škoda“, a poslednji put je bio viđen u skopskom naselju Đorče Petrov oko 22 časa. Od tada mu se gubi svaki trag.

Čim je bio prijavljen njegov nestanak, u potragu za njim krenula je policija, ali i cela Fejsbuk zajednica koju je alarmirala njegova očajna majka Maja Trpkovska.

Roditelji nestalog mladića žive u Italiji, a tog kobnog dana su doputovali u Skoplje, ali ih sin nije dočekao.

Tražeći pomoć i od Fejsbuk zajednice, njegova majka je napisala da Pino nije imao razloga da beži od kuće. Ni sa kim u porodici nije bio posvađan, radio je, imao je dobru platu, nije bio kockar, niti je koristio narkotike.

Prema informacijama koje su tada počele da kruže socijalnim mrežama, Pino se navodno dopisivao sa nekom devojkom iz Tetova.

Policija je proveravala sve tragove, da bi sada saopštila da je slučaj nestalog Pineta Sekondoa zvanog Pino – rešen.

Ubijeni Makedonac Foto: Telegraf.rs/D. J.

Mladić je ubijen sa hicem ispaljenim iz puške u glavu u okolini skopskog sela Aračinova. Da bi prikrili tragove, ubice su njegovo beživotno telo odneli na mesto nazvano Bašinec u ataru sela Ljuboten, gde su ga bacili u rupu i pokrili ćebetom i kamenjem.

Skelet nesrećnog mladića slučajno je još pre mesec dana pronašao jedan građanin i to odmah prijavio policiji, a njegov identitet je tek sada potvrđen.

Iz MUP Severne Makedonije su saopštili da su tužilaštvu podneli dve krivične prijave protiv F. A. ( 27 ) i A. Đ. ( 22 ) iz Skoplja zbog ubistva Pineta Sekondoa, čija je majka 11. decembra 2018. godine policiji prijavila njegov nestanak.

- Jedinici za obaveštavanje i komandu SUP Skoplje, građanin je 29. 4. 2019. godine prijavio da je u mestu zvanom Bašinec, u ataru sela Ljuboten pronašao ljudski skelet pokriven kamenjem. Nakon preduzetih operativno – taktičkih mera došlo se do saznanja da su izvršioci gore navedene osobe, nakon čega je izvršen pretres u njihovim domovima, kao i kod još dve osobe, rođaka prvoprijavljenog. U domu prvoprijavljenog su pronađene SIM kartice, lični dokumenti, mobilni telefon, USB, memorijska kartica, jedna fantomka i vozilo „opel askona“. Za F. A. je raspisana poternica, a drugoprijavljena A. Đ. je 30.5. 2019. godine lišena slobode - stoji u saopštenju policije.

Iz Tužilaštva su međutim precizirali da je pokrenuta istraga protiv jedne osobe zbog ubistva.

- Osumnjičeni, 27-godišnji žitelj Skoplja, delo je počinio 11. decembra 2018. godine oko 2 časa, kada se predhodno sreo sa sada pokojnim. Oni su zajedno sa vozilom „opel askona“ stigli u atar skopskog sela Aračinovo. Osumnjičeni je izvadio pušku i oštećenom P. S. (26) iz Skoplja pucao u glavu. Nakon počinjenog dela, u pokušaju da se sakriju tragovi, telo pokojnika je bilo odneto u selo Ljuboten, gde je stavljeno u rupu i pokriveno ćebetom. Osumnjičeni se dao u bekstvo i trenutno je nedostupan organima progona - stoji u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva iz Skoplja. Nakon saznanja da je njen sin bio svirepo ubijen, majka Pina Sekondoa, Maja

Trpkovska je najavila da će za ubice tražiti da dobiju doživotni zatvor.

- Moja bitka se nastavlja. Sada tražim pravdu za moje dete - da rospija Angela Đeorgievska sa njenim pomoćnikom, koji su ubili moje dete, dobiju najveću kaznu, doživotni zatvor. Da skapavaju u zatvoru. Dete su mi ubili i sakrili da ga životinje rasparčaju -napisala je Maja Trpkovska na svom Fejsbuku.

Pogledajte video: Muž ubo ženu u vrat, pa sebi prerezao vene

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA