Drama sa hipotekama u Crnoj Gori: Budvanski biznismen na ime duga založio stanove Nikoli Pekoviću, on potražuje 2,5 miliona evra

Izvršitelji doneli rešenje o tome da Lazović namiri dug banci. Uticajni Budvanin prethodno je založio nekretnine Nikoli Pekoviću pošto mu je dugovao ogroman novac

  • 8

Javni izvršitelj doneo je rešenje da jedna banka nekretninama namiri dug nekadašnjeg lidera budvanskog DPS-a Bora Lazovića za kredit od 272 hiljade evra, a koje je uticajni Budvanin prethodno založio kod nekadašnjeg košarkaša Nikole Pekovića na ime duga od 2,5 miliona evra, pišu podgoričke Vijesti.

Lazović je kredit uzeo još 2011. godine, a odluka o izvršenju javnog izvršitelja upisana je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine na porodičnu jednospratnu kuću u Gospoštini - dva stana od po 76 kvadrata i još na 13 stanova i poslovni prostor u neizgrađenoj petospratnici u istoimenom budvanskom naselju, a koje je Lazović ranije založio Pekoviću.

Obaveštenje o početku namirenja duga prema banci, koja je upisala hipoteku na porodičnu kuću u Gospoštini, doneseno je još 2014. godine, ali su nekretnine i dalje u vlasništvu Lazovića.

Izvršitelj je krajem aprila upisao zabeležbu na poslovni prostor u podrumu zgrade, stan na petom spratu i još 12 stanova na prvom, drugom i trećem spratu.

Još u aprilu 2017. godine, kao hipoteku na gotovo celu zgradu, ukupno 2.000 kvadrata, upisao je Peković.

Bez opterećenja ostala su samo četiri stana na prizemlju, od 49, 130, 98 i 57 metara kvadratnih.

Prema katastarskoj evideniciji, bivši as NBA lige upisao je hipoteku na poslovni prostor u podrumu od 325 kvadrata i 20 stanova od prvog do petog sprata.

KK Partizan - KK Budućnost, Nikola Peković Nikola Peković; Foto: Marko Todorović

- Hipoteka I reda u iznosu od 2.500.000,00 evra u korist Peković Nikole iz Podgorice kao hipotekarnog poverioca svojina Bora Lazovića sa zabranom otuđenja i opterećenja nepokretnosti koje su predmet hipoteke bez pismene saglasnosti hipotekarnog poverioca i uz zabeležbu izričitog pristajanja na izvršenje bez odlaganja nakon dospelosti potraživanja - upisano je 10. aprila 2017. u katastar.

Lazović je pre dve godine, kada je Peković upisao hipoteku, demantovao da je reč o pozajmici, tvrdivši da je to zajednički biznis...

Peković je samo nekoliko meseci nakon što je upisao hipoteku, u leto te 2017. godine, zaključio ugovor o kupovini luksuznog bečićkog hotela Mediteran, koji je bio u vlasništvu kompanije “Maestraltours“ budvanskog biznismena Blaža Dedića, povezivanog sa Pljevljakom Darkom Šarićem, nepravosnažno osuđenim za šverc 5,7 tona kokaina.

Pekovićev venčani kum je Duško Šarić, mlađi Darkov brat, koji je pred crnogorskim sudovima oslobođen optužbe da je oprao 19 miliona evra stečenim prodajom narkotika. Mediji su više puta objavljivali informacije o Lazovićevim posrednim vezama sa Šarićima.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    9. jun 2019 | 15:27

    "Kombinacije"ove vrste,mogu samo da se dese u"pravno uredjenim drzavama"😏😏😏

  • zak

    9. jun 2019 | 15:53

    Balkan,Balkan.

  • CH

    9. jun 2019 | 18:39

    Sta treba ovo Pekovicu da glumi mafijasa.Ti si covek sportista mani se ovih olosa i lopina dok ne bude kasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA