≫ 

"Moj tata je uzoran otac, ne znam šta mu je bilo": Potresno pismo ćerke vozača kamiona, koji je zgazio 2 devojčice u Hrvatskoj

Ona je izrazila saučešće porodicama poginulih devojčica

  • 2

Najbolje prijateljice, Iva J. i Renata H, 14-godišnjakinje iz Dalja, poginule su u petak pod točkovima kamiona dok su išle na školski izlet. Kamion se brzinom od 90 km na sat zaleteo na odmorište Sever kod Novske. Vozio je 59-godišnji Ivo Filipović i njegova porodica takođe je u potpunom šoku. Oni su kontaktirali portal 24 sata kako bi porodicama poginulih devojčica javno izrazili saučešće.

Njihovo pismo prenosimo u celosti:

"Poštovani, moje ime je Ivana Filipović i ćerka sam vozača koji je skrivio saobraćajnu nesreću kod Novske. Na ovaj način želim izraziti saučešće porodicama nastradale dece u ime mog oca, majke, sestre i cele naše porodice. Neizmerno nam je žao što se desila ovakva tragedija i ne možemo pronaći prave reči utehe kojima se može opisati ta bol. Molim medije da imaju razumevanja i za nas jer nije lako biti kući i čitati reči osude i prezira.

Nesreća u Hrvatskoj Foto: radiong.hr

Moram dodati i to da je moj tata jedan uzoran otac koji je s kamionom godinama prelazio milione kilometara da bi prehranio našu porodicu, školovao mene i sestru, bez ijedne nezgode. Ne znam šta mu je bilo, ali sigurno znam da tako nešto ne bi učinio namerno. Još jednom, najiskrenije saučešće porodicama devojčica i molimo za ozdravljenje još dve mlade devojke... - u potpisu Ivana Filipović.

Neizmerna je tuga u Erdutu, gde bi u ponedeljak trebalo da stignu tela dve poginule devojčice.

Umesto očajnih roditelja, na prepoznavanje u bolnicu poslata je učiteljica. Ona će s direktorom škole Markom Stanićem u ponedeljak ponovo otići kod nesrećnih porodica i odneti im putne kofere njihovih devojčica koje su one same spremile u nadi da će provesti vikend na moru s prijateljima iz razreda. U školi su napravili knjigu sećanja s fotografijama devojčica i istakli su crnu zastavu. Tri su dana žalosti.

VIDEO: Nisu ni sanjale da će njihova lagana šetnja po auto-putu izazvati lančani

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brko

    9. jun 2019 | 19:18

    Dešava se iz raznih razloga Ne vjerujem u namjeru da se počini zločin Porodicama saucesce

  • Dade

    10. jun 2019 | 06:03

    Sorry devojko ali tvoj otac i vasa porodica su najmanje vazni u ovom trenutku. Zbog nesrece koju je tvoj otac uzrokovao 2 mlada života su ugašena, a njihove porodice apsolutno uništene! Vidi se da si vaspitano dete, ali reči utehe koje si poslala mslo znače iako su covilizovani i ljudski čin. Saučešće porodicama nastradalih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA