≫ 

Zaboravili dva metra gaze u stomaku porodilje: Svjetlana i dalje ima traume

Kompresa je, kao strano telo u trbušnoj duplji, dovela do upale trbuha

  • 2

U Osnovnom sudu u Bijeljini nastavljeno je suđenje Sanji Stevanović, ginekologu, i Slađani Obradović, medicinskoj sestri, koje se terete za nesavesno pružanje lekarske pomoći porodilji Svjetlani Đurović, u čijoj je trbušnoj duplji nakon obavljenog carskog reza ostala gaza dužine oko dva metra.

Razdvojen je postupak protiv trećeoptuženog Baneta Vićanovića, medicinskog tehničara, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Rijeci, u Hrvatskoj.

Tužilac Muhamed Gruhonjić pročitao je optužnicu u kojoj se navodi da su Stevanović i Obradović 24. avgusta 2016. godine, prilikom carskog reza nad Đurović, propustile da izvrše reviziju njene trbušne duplje nakon operacije i da uklone upotrebljenu kompresu dužine oko 200 centimetara.

Hemoterapija, trudnica

Strano telo je dovelo do upale trbuha Foto-ilustracija: Profimedia, phalinn / Foter

Kompresa je, kao strano telo u trbušnoj duplji, dovela do upale trbuha, tako da je dva meseca kasnije u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu izvršen složen, višesatni hirurški zahvat, nakon kojeg je Đurović odstranjen deo tankog i skoro kompletno debelo crevo.

To je izazvalo trajni poremećaj funkcije probavnog sistema i prouzrokovalo teže narušavanje njenog zdravstvenog stanja.

Svjetlana Đurović u sudnici je kroz plač rekla da je u oktobru prošle godine, kada je ponovo pogledala lekarske nalaze, zapala u teško psihičko stanje.

- Morala sam da potražim pomoć psihijatra. Nisam mogla biti ni sa kim u društvu. Počela sam da koristim terapiju. Što se tiče problema s probavom, ništa se ne menja. Boli me često želudac. Bila sam jaka pre svega ovoga, divila sam se sebi samoj, šta sam sve preživela. Molim ovaj sud da samo što pre reši ovaj slučaj - rekla je Đurović, prenosi Avaz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    11. jun 2019 | 11:01

    Nije to prvi put i pre je bilotakvih i sličnih slučajeva.

  • Wien

    11. jun 2019 | 11:12

    Da tuzba stoji za takav propust stoji ali gaza od dva metra ne postoji...i nije moguce da je odstranjeno kompletno debelo crevo...mozda neka hemikolektomija...svakako razlog za tuzbu osudu i naknadu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA