≫ 

Nazvali su ga "Hrvatski Eskobar", priznao je da je švercovao kokain, a ovo mu je kazna (VIDEO)

Prnjat i još sedmoro optuženih uhapšeni su prošle godine u operaciji kodnog imena Nana, u kojoj je hrvatska policija sarađivala sa kolegama iz više država

  • 0

Stjepan Prnjat, kojega mediji zbog povezanosti sa švercom kokaina nazivaju "hrvatski Escobarom", priznao je da je početkom prošle godine organizovao šverc većih količina kokina iz Južne Amerike u Hrvatsku.

Prnjat se nagodio s USKOK-om pa je pristao na zatvorsku kaznu od devet godina zatvora. Očigledno je Prnjat bio svestan da bi zbog ranije osuđivanosti za šverc droge, a kao i zbog dokaza USKOK-a, na suđenju mogao da završi sa daleko težom kaznom, pa se odlučio na nagodbu.

Stjepan Prnjat Printskrin: MUP Hrvatske

Osim zatvorske kazne, Prnjatu je izrečena i sporedna novčana kazna u iznosu od 540.000 evra.

Na osnovu ove nagodbe Prnjatu je i pre početka suđenja, na tzv. pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Rijeci izrečena spomenuta osuđujuća presuda. Prema presudi, moraće platiti i troškove krivičnog postupka u iznosu od nepunih 13.500 evra.

Još dvojica optuženih, holandski državljanin Mario Boet i Albernis Truhiljo Saria, državljanin Kolumbije i Španije, priznali su krivicu i nagodili se sa USKOK-om. Boet je osuđen na šest godina zatvora i mora da plati 230.000 evra novčane kazne, dok je Kolumbijac dobio tri godine zatvora.

Stjepan Prnjat Printskrin: MUP Hrvatske

Podsetimo, Prnjat i još sedmoro optuženih uhapšeni su prošle godine u operaciji kodnog imena Nana, u kojoj je hrvatska policija sarađivala sa kolegama iz više država.

U riječkoj kontejnerskoj luci Brajdica tom je prilikom zaplenjena pošiljka s oko 100 kilograma kokaina.

VIDEO: Ono kada se zaglaviš u 800 kila kokaina pa te spasavaju panduri

(Telegraf.rs/Jutanji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA