Branko je rešio da i ovo leto učini dobro delo: Pozvao je porodicu sa 3 deteta iz Slavonije da besplatno letuje kod njega u Poreču (FOTO)

- Šta mi znači 1.350 kuna (oko 21.000 dinara) ako za leto svi mi iznajmljivači zaradimo od 10.000 do 20.000 evra? - pita se Branko i poziva i ostale vlasnike apartmana da učine isto

  • 11

Branko Rakovac, vlasnik apartmana iz Poreča, ove godine odlučio je da razveseli decu koja nemaju prilike da odu na more, pa je tako objavio dirljiv post na svom Fejsbuk profilu.

- Pažnja, obaveštenje! Uskoro se završava škola. Poklanjam besplatan boravak kod mene ovog leta, u jednom od apartmana, do 7 dana, za 3 do 5 osoba, jednoj samohranoj majci (ili ocu) s decom. Apartman je opremljen svime što imate i kod kuće, znači mogu se spremati jela, a imaju na raspolaganju i bazen. Ako dolaze autobusom, a slabijeg su imovinskog stanja platiću i povratne karte. Ako žele za vreme boravka i na more, ja ću ih besplatno prevoziti. Za termin kada dogovorili bi se telefonom, mejlom ili mesindžerom. Oni koji poznaju nekoga u takvoj situaciji slobodno preporučite ili me kontaktirajte. Biće mi drago da deca uživaju, a inače nemaju mogućnost - napisao je Branko Rakovac.

Portal Index je razgovarao s njim i Rakovac je otkrio da mu se javilo dosta ljudi, a on je besplatan boravak u svom apartmanu ustupio samohranoj majci iz Županje.

- Gospođa ima troje dece i slabijeg su imovinskog stanja. Gospođa mi je rekla da će raditi na crno da im zaradi za prevoz do Poreča, na šta sam joj rekao da ne brine, da ću im platiti autobuske karte. Šta mi znači 1.350 kuna (oko 21.000 dinara) ako za leto svi mi iznajmljivači zaradimo od 10.000 do 20.000 evra? Nadam se da će i ostalih 200.000 iznajmljivača povući ovaj potez. Samo u Poreču ih je bar 3.000 i da svaki 10. ustupi nekoliko dana besplatan apartman deci koja nemaju prilike da idu na more, to je već velika stvar - rekao je Branko Rakovac.

Kaže da mu je ovo prvi put da ustupljuje besplatno apartman porodici koja nema mogućnosti da ide na letovanje, a isto planira da ponovi i naredne godine.

- Nadam se da neću imati neugodno iskustvo ove godine i ako bude sve ok, naravno da ću i iduće godine dati apartman na besplatno korišćenje. Stvarno bih voleo da se i ostali iznajmljivači uključe jer bi onda cilj bio ispunjen, da usrećimo malo decu da uživaju na moru - rekao nam je Rakovac.

Podsetimo, svake godine se pojavi poneki iznajmljivač s ovakvim velikodušnim gestom, a pre dve godine je jedna žena iz mesta Postira na ostrvu Brač pokrenula veliku akciju da se porodicama s decom s posebnim potrebama omogući besplatno letovanje. Vjera Matulić pozvala je iznajmljivače da ponude smeštaj koliko mogu, nekoliko dana ili više, a odaziv je bio ogroman i svi su se okupili u Fejsbuk grupi "Iznajmljivači sa srcem", pa je hiljade porodica imalo priliku besplatno da letuje.

Tad smo razgovarali s Vjerom Matulić koja nam je rekla da se ovakvom odjeku nije nadala. Sve je započelo u trenutku kad je Vjera oglasila svoj apartman na Braču i pritom videla oglas u kom je neko ponudio besplatan smeštaj jednoj porodici s decom.

- To mi je dalo ideju, pa sam odlučila da stavim oglas da besplatno dajem apartman porodici koja ima dete s posebnim potrebama. Isto veče mi se javila porodica iz Sarajeva i oni mi dolaze 26. avgusta. Drugi dan sam odmah otvorila ovu grupu na Fejsbuku. Smestili smo već oko 100 porodica, odnosno i više, a uslov je da su to porodice s decom s posebnim potrebama jer su te porodice osiromašene - rekla je Vjera Matulić.

Kaže kako su neki odmah počeli da ih prozivaju šta je sa siromašnim porodicama, međutim Vjera Matulić objašnjava da su upravo porodice s decom s posebnim potrebama zbog njihovog lečenja već osiromašene.

(Telegraf.rs / Izvor: Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bajker

    12. jun 2019 | 07:15

    Svaka čast i svu sreću u životu ti želim dobri čoveče👍👍👍

  • Bojan Milić

    12. jun 2019 | 06:43

    Svaka vam čast. Skoro nisam pročitao lepšu vest u novinama

  • Sone

    12. jun 2019 | 06:42

    Lepo od vas,da je sav narod takav zivot na Zemlji bi bio drugaciji. Bog vam dao Zdravlje i sve sto vam treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA