≫ 

Na dan polaska osnovaca iz Bijeljine na ekskurziju u Srbiju, policija otkrila da su vozači pijani

Medijima su se javili zabrinuti roditelji učenika

  • 3

Policija u Bijeljini prekršajnim nalozima kaznila je vozače agencija "Viena tur" J.B. i "Gajić prom" N.G. koji su se u alkoholisanom stanju pojavili uoči polaska učenika osnovnih škola "Vuk Stefanović Karadžić" i "Jovan Dučić" na ekskurziju u Srbiju.

Kod vozača J.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,35 g/kg, a kod njegovog kolege N.G. izmereno je 0,74 g/kg.

Policija će ujedno protiv odgovornih osoba u ovim agencijama podneti zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka, a paprenu kaznu trebala bi platiti agencija "Viena tur".

Naime, policija je otkrila da je ova agencija osim alkoholisanog vozača poslala dokumentaciju koja uopšte nije pripadala autobusu za koji je naknadnim tehničkim pregledom utvrđeno da nije ispravan.

Naime, na autobusu su kako je otkrio izvor Srpskainfo bile neispravne kočnice.

Kako bi proverili uznemirujuće informacije, a posebno jer su se portalu javili zabrinuti roditelji, Srpskainfo se obratila agencijama čiji su vozači uhvaćeni u alkoholisanom stanju.

Decak i devojcica, autobus

Foto-ilustracija: Shutterstock

Iz agencije "Viena tur" su prvo rekli da su odgovorne osobe na doručku, te da ih pozovemo kasnije, a kada je to "kasnije" došlo, na telefon agencije javio se muškarac i negirao bilo kakvu vezu ove agencije i njenog vozača sa uznemirujućim informacijama?!

Muškarac se međutim nije želeo predstaviti. U agenciji "Gajić prom" su kratko potvrdili za Srpskainfo da su čuli da se nešto desilo, ali je rečeno da odgovornih osoba sa kojima bi mogli razgovarati trenutno nema.

Jedina osoba koja je kada su u pitanju agencije razgovarala i objasnila čitavu situaciju bila je Maja Antić, direktor agencije "Hepi travel" iz Bijeljine koja je ujedno organizovala jednodnevni izlet u Srbiju.

Antić je tako izjavila da ova agencija ima potpisane ugovore sa drugim agencijama kada su u pitanju ekskurzije.

Na dan polaska Antićeva za Srpskainfo objašnjava da je zvala policiju kako bi obavila kontrolu vozača i pregled svih autobusa kada su alkoholisni vozači otkriveni, kao i tehnički neispravan autobus.

- Nama je na prvom mestu bezbednost dece i uvek radim u tom pravcu. Nedopustivo je da neko od vozača autobusa ima alkohola u krvi. U svojoj karijeri susrela sam se pre nekoliko godina sa ovakvom situacijom i to je za sve nas bio veliki šok - izjavila je Antićeva.

VIDEO: Da li je vozač ovog autobusa lud ili pijan?

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA