≫ 

Dečaci silovali, pa mesecima ucenjivali devojčicu (12): Njen otac slučajno video vulgarne poruke

Posle burnog reagovanja oca pred zgradom škole, koji je tražio ostale aktere zlostavljanja deteta, došla je policija i svi su privedeni

  • 12

Trojica dečaka uzrasta od 14 do 16 godina protiv kojih je podignuta optužnica zbog sumnje da su više meseci sa još dva druga (mlađi od 14 godina) zlostavljali 12-godišnju devojčicu u Beranama, najpre su nesrećno dete silovali i sve to snimili, a onda su je ucenjivali video-snimcima tražeći od nje da im donosi novac i zlato koje su kasnije preprodavali. Protiv maloletnika podignute su optužnice.

Ovaj šokantan slučaj koji je potresao Crnu Goru, izašao je na videlo kada je otac devojčice pročitao jezivu poruku u njenom telefonu, a potom otišao da se razračuna sa roditeljima dečaka.

U martu ove godine, otac zlostavljane devojčice ispričao je da je nekoliko meseci ranije čuo zvuk poruke na telefonu kćerke koja je bila odsutna. Kada je pročitao SMS koji je dobila - zaledio se. Dvojica braće poslali su joj poruku punu vulgarnosti.

- Pošao sam do njihovog oca, koji je obećao da se to neće ponoviti - kazao je otac nešto ranije ove godine za Večernje novosti, dodajući da je, nedugo posle toga, njegova supruga dobila šokantan poziv iz škole.

- Supruga je obaveštena da je naša devojčica u školu donela neko zlato i predala jednom od braće. Rekla nam je da je njih dvojica i još neki učenici pritiskaju da im donosi novac i nakit. Ponovo sam obavestio njihovog oca, koji je potom svoja dva sina doveo u moju kuću, kao i njihovog druga. Počela je priča i drug je progovorio - ispričao je očajni otac, prepričavajući reči dečaka koji je priznao da su je tukli, uzimali novac i nakit ispred škole, ali u školi zaklonjeni vratima da ih kamera ne bi snimila.

Devojčica, nasilje, zlostavljanje

Foto: Profimedia

- Da su joj pucali pištoljem pored glave, jedan od braće je potvrdio, a drugi je negirao. Smejao se drsko i govorio mi: "Pronađi čaure. Daj mi dokaze." Uzdržao sam se da ih ne pretučem. Nisam ni slutio da su je seksualno zlostavljali. Vrebali su četvrtak kada sama ide kući, par stotina metara vazdušne linije udaljenoj od škole. Odvlačili su je u nedovršeni hotel i zlostavljali. To nam je ispričala tek kada sam ja otišao u školu i potrežio te učenike, posle čega je došlo do incidenta - kazao je prestravljeni čovek.

Posle burnog reagovanja oca pred zgradom škole, koji je tražio ostale aktere zlostavljanja deteta, došla je policija i svi su privedeni.

- Posle davanja izjave, policija me je nekoliko puta pozivala u toku dana. Zahtevali su da devojčicu povedemo na pregled kod ginekologa. Nisam to želeo, ali, na njihovo insistiranje, pristao sam jer mi je sve postalo sumnjivo. E, majko moja... Dete je doživelo šok, lekari su bili zgranuti. Potom nam je sve ispričala. Videli ste je pred kućom. Je li moguće da na to dete neko nasrne krvnički? - priča otac novinarima koji su u martu posetili dom unesrećene porodice.

Dečaci koji su, sumnja se, glavni akteri ove priče trenutno se nalaze u specijalnoj ustanovi Centar "Ljubović" gde ih je sutkinja za maloletnike Vanja Rakonjac 18. marta privremeno uputila i gde mogu ostati do okončanja postupka.

Centar "Ljubović" je ustanova socijalne i dečje zaštite u Crnoj Gori, koja se bavi institucionalnom zaštitom nezavodskog tipa, dece sa problemima u ponašanju.

VIDEO: Kako je Tijana Jurić zapečatila sudbinu svakom ubici deteta u Srbiji

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sremac

    14. jun 2019 | 08:24

    pa ona ima samo 12 godina strasno

  • zole65

    14. jun 2019 | 09:54

    Ne želim da ispadne da sam monstrum. Imam i ćerku i sina. Ponosan sam na njih. Nikada mi nisu obraz uprljali. Uvek smo ih ucili, govorili, pričali zajedni, kako treba da se ponašaju. Ali kada pročitam ovako nešto, mrak mi pada na oči. Našao bih mu ja istog momenta i snimak, i čaure i sve još šta hoće . Presudio bih mu za sva vremena. Nikada više u životu mu ne bi palo na pamet da pogleda nekog popreko a kamoli ovo izivljavanje.

  • Viki

    14. jun 2019 | 08:24

    Jos ce otac zlostavljane devojcice odgovarati. Sve je to poteklo iz kuce. Zlostavljaci su slika svojih roditelja. A devojcica je zrtva nedostatka komunikacije izmedju roditelja i dece. Toliko dugo da to traje i da niko ne primeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA