≫ 

Horor u Hrvatskoj: Prijatelj ubio prijatelja, niko ne zna šta je povod krvavog zločina

Istraga oko ovog slučaja je u toku

  • 1

Zadarska policija je malo nakon ponoći u ponedeljak dobila dojavu o pucnjavi na otvorenom u Maslenici. Do dolaska policajaca na teren Hitna pomoć je već odvezla ranjenog muškarca I. B. (42) u zadarsku Opštu bolnicu. Nakon samo sat vremena stigla je vest da je od zadobijenih povreda muškarac umro. Policija je uhapsila i privela G. Ž. (41) zbog sumnje za ubistvo.

Kako pišu hrvatski mediji, oba muškarca su iz zagrebačke Dubrave i navodno su prijatelji iz detinjstva i odrastali su zajedno u zagrebačkom kvartu Dubrava. G. Ž. živi u kući pokojnog oca, majka mu je u domu, razveden je i pre godinu dana se doselio u Maslenicu.

Ubijeni I. B. je došao na odmor u vikendicu u Vinjerac, mesto desetak kilometara udaljeno od Maslenice.

- Noćas ništa nisam čuo, tek kad sam se probudio, video sam policiju pred kućom - priča  komšija i dodaje da se iz te kuće stalno čula glasna muzika i da su zabave bile redovne.

- Taj čovek je došao iz Zagreba. Nedavno sam čuo da je zamalo pao u komu, da je imao gotovo pet promila alkohola u krvi, ali šta se stvarno dogodilo otkriće policija - priča on.

Navodno se buka iz kuće čula još u nedelju oko 17 sati, i to nije prvi put da žurke počinju tako rano.

Hrvatska policija Foto: Profimedia/Press Association

- U svakom slučaju, to su vam pijana posla. Ko zna kako i šta se dogodilo, nema tamo ni ljudi u blizini. Moglo je biti svašta. Ne znam šta bih rekao, strašno je svakako to što se dogodilo, sve nas je potreslo - kaže drugi meštanin Maslenice.

Ubistvo je počinjeno pred kućom G. Ž. Fiat Punto riječkih registracija, koji pripada uhapšenom Zagrepčaninu, policija je zatekla pred kućom, nakon čega ga je odvezla u Zadar zbog nastavka istrage. Pored njega je pronađen i ilegalni pištolj kojim je počinjeno ubistvo.

- Bili su zajedno uveče, bili su prijatelji, a mi još pokušavamo da utvrdimo šta se tačno dogodilo. Do pucnjave je došlo iz neregistrovnog vatrenog oružja, a nad osumnjičenim, koji je bio pijan, i dalje se sprovodi istraga. On je imao 1,7 promila alkohola u krvi.

- Oni su bili jako dobri prijatelji još iz osnovne škole. Osam godina išli su zajedno u školu. Ni jedan, ni drugi nisu bili problematični. Šta se dogodilo, niko ne zna. Svi zasad još samo nagađaju. Moj sin nije imao neprijatelja, ma, bio je fantastičan... Videli bi... Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu i radio u jednoj uspešnoj zagrebačkoj firmi. U Irsku je iznenada odlučio da ode na lošiji posao. Iako smo ga nagovarali da ostane u Hrvatskoj, nismo mogli da ga zaustavimo. Dugo nije mogao na godišnji odmor, a sada je, evo, konačno došao i šta se dogodilo. Strašno - ispričao je otac ubijenog 42-godišnjaka.

VIDEO: Pojavio se snimak likvidacije mladića u Podgorici

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    18. jun 2019 | 12:09

    Šta mu je trebalo da se vraća u Hrvatsku? To je pouka- beži što dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA