Predstavila se kao radnica katastra, a zatim starcu od 99 godina uzela 400 evra, istraga je u toku

  • 0
Hrvatska policija

Foto: Wikipedia/Orlovic

Policajci Policijske stanice Gospić dovršili su kriminalističku istragu nad 32-godišnjakinjom iz Velike Gorice zbog osnovane sumnje da je počinila krivična dela teške krađe i prevare.

Sumnjiči se da se 8. juna oko 12.30 u Smiljanu lažno predstavila 99-godišnjaku kao radnica katastra, te mu rekla da zemlja u njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će morati da plati 1.000 kuna da se zemlja pravilno uknjiži. Potom je od njega zatražila na uvid i penzioni ček, a nakon što ga je izvadio i pokazao joj traženi papir, ona je uzela novčanik u kom se nalazilo 3.000 kuna (nešto više od 400 evra)  i pobegla automobilom, prenosi "Index.hr".

Zatim se sumnjiči da je 15. juna oko 16 časova privatnim automobilom koprivničke registracijske oznake došla do porodične kuće 62-godišnjaka u Podoštri, te mu se lažno predstavila kao radnica Grada Gospića i izjavila da ima pravo na novčanu naknadu od 5.000 kuna, no da njoj mora dati 2.000, nakon čega mu je ponudila da ide s njim do bankomata, što je muškarac odbio i nije joj platio.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA