≫ 

U Zagrebu otvoreno groblje za kućne ljubimce, prvo u ovom delu Evrope

Kremiranje ljubimca može koštati i 270 evra

  • 12
Groblje kucnih ljubimaca, pas Foto: Pixabay

U Zagrebu je otvoreno groblje i krematorijum za kućne ljubimce Spomengaj, za koji je Grad Zagreb izdvojio 15,5 miliona kuna, a nudi usloge preuzimanja tela, kremiranja, sahrane kućnog ljubimca.

- Zagreb je postao prvi grad u ovom delu Evrope koji je izgradio savremeno gradsko groblje za kućne ljubimce - naveli su u saopštenju iz Spomengaja.

Groblje i krematorijum prostiru se na skoro 13.000 kvadratnih metara, a sastoji se od zgrade sa prijemnom kancelarijom i prosorom za sahrane, krematorijuma, te groblja sa 10.000 mesta.

Šefica Spomengaja Jasenka Huleuš rekla je na otvaranju da je odnos građana prema kućnim ljubimcima stvorio novu potrebu dostojanstvenog oproštaja od ljubimaca.

Jedan od inicijatora izgradnje groblja i krematorijuma za kućne ljubimce je zagrebački Zoološki vrt. Njegov direktor Damir Skok naglasio je da projekat omogućava sigurno zbrinjavanje kućnih ljubimaca nakon njihove smrti bez ugrožavanja zdravlja ljudi i životinja.

Cene pojedinačnog kreminranja kućnih ljubimaca kreću se, u zavisnosti od njegove težine, od 250 do 2.000 kuna (30-270 evra).

Pogledajte video: Ovaj pas je sve ono što vi niste kad je napolju vrućina

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA