Centar Dubovnika bez struje: Ne rade restorani i prodavnice, gosti misle da je u pitanju šala

Ceo grad u kolapsu, u pitanju je ozbiljniji kvar

  • 6

Na dubrovačkim Pilama i u delu istorijskog jezgra nestala je struja koja ni danas nije došla. Zbog toga je zatvorena i većina objekata u ovom najfrekventnijem gradskom delu, piše Dubrovački dnevnik.

Prema saznanjima iz Hrvatske elektroprivrede (HEP), u pitanju je ozbiljan kvar koji iziskuje velike radove, te radnici moraju da zaustave saobraćaj preko Pila da bi zamenili transformator.

Očekuje se da bi struja mogla uskoro da dođe.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković prokomentarisao je celu situaciju. Kaže da je sistem preopterećen.

- Sistem je preopterećen najvećim delom zbog brojnih klima uređaja, ali i drugim stvarima, najčešće onih za pružanje usluga u ugostiteljstvu. Očigledno je opterećenje bilo veliko, pa je došlo do ovoga. HEP inače radi na poboljšanju električnog sistema. Ranije smo imali značajnih problema kojih sad nema u tolikoj meri i struje manje nestaje, a ovo je izdvojeni slučaj - kaže Franković i dodaje da nema razloga za brigu.

dalmacija, dubrovnik, hrvatska, plaza, more Foto: Pixabay

- Ne vidim tu nešto dramatično i to nas ne treba posebno zabrinjavati. Pročitao sam negde kako su ugostitelji i vlasnici apartmana ljuti, ali mislim da oni nisu išli da pitaju HEP koliko će uređaja ugraditi i pre toga vodili računa hoće li zbog toga neko ostati bez struje. To je sistem spojenih posuda i, evo, verujem da je kvar kratkog daha i nadam se da će biti brzo popravljen - dodao je gradonačelnik.

"GOSTI MISLE DA IH LAŽEMO"

Čovek koji živi na Pilama ispričao je kako je sinoć išao na spavanje, ali su ga probudili gosti.

- Kad sam proverio kod ostalih, video sam da mnogi nemaju struje. Čak pet do šest objekata na Pilama nije moglo da radi, a to je jako loše zbog turizma. Nadam se da nećemo dobiti loše recenzije jer turisti su jako osetljivi. Radnik jednog ugostiteljskog objekta mi je rekao da mu gosti ne veruju da nema struje, kaže da misle da ih laže - rekao je stanovnik Dubrovnika.

(Telegraf.rs/Dubrovački dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA