Žena sa Balkana dobila 6 godina zatvora u SAD zbog pomaganja Islamskoj državi

Bosanka Mediha Medi Salkičević zalagala se za ideologiju da svi "nevernici treba da budu ubijeni"

  • 6

Mediha Medi Salkičević poreklom iz Bosne i Hercegovine osuđena je na 6 godina zatvora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) zbog pomaganja i finansiranja Islamske države (ISIS) u Siriji.

Majka četvoro dece će tako nakon četiri godine provedene u pritvoru ostati još dve iza rešetaka.

Bila je članica male grupe bosanskih državljana u Ilinoju, Misuriju i Njujorku koji su kupili taktičku opremu i poslali je u inostranstvo borcima ISIS-a, zajedno sa terenskim zalihama i novcem. U vreme hapšenja radila je za aviokompaniju na aerodromu u Čikagu.

Žena s nadimcima "Medy Ummuluna" i "Bosna Meksiko" zalagala se za ideologiju ISIS-a prema kojoj "svi nevernici treba da biti ubijeni".

U optužnici je navedeno da je Salkičević pružala materijalnu podršku teroristima. Ona se u martu ove godine izjasnila krivom priznavši da je slala novac Ramizu Hodžiću u Siriji.

Tužioci su naveli da se novcem finansirala grupa Abdulaha Rame Pazara koji se pre smrti pridružio Al Kaidi u Iraku, a pre odlaska na Bliski istok živeo u američkom Sent Luisu.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    22. jun 2019 | 15:58

    Zašto sa Balkana, kad se zna da je Muslimanka iz Bosne? Kad je u pitanju Musliman ili Šiptar iz Srbije onda samo napišu drzavljanin Srbije.

  • Marijana Bakov

    22. jun 2019 | 17:03

    Ovi amerikanci nisu normalni,jer su dozvolili da ova islamska krmaca radi na aerodromu.Mogla je da se digne u vazduh I pobije hiljade ljude.A vidim nevernicke pare joj nisu smetale.Nadam se da ce je u zatvoru nauciti pameti.

  • Salamander

    22. jun 2019 | 18:50

    Ajde poturice komemtari takvi ste vi nemojte samo minuse pisati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA