Potera nadomak Danilovgrada: Opljačkali benzinsku pumpu, pa pobegli, policija im napravila zasedu

Uhapšeno petoro osoba zbog sumnje da su počinili razbojništvo

  • 5

Podgoričani M.R. (25), L.N. (26), V.M. (35), P.M. (27) i Ž.L. (31) uhapšeni su u policijskoj poteri nadomak Danilovgrada. Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici podgoričke policije jurili osumnjičene za razbojništvo na jednoj benzinskoj pumpi.

Nakon pljačke počinioci su automobilom bežali ka Danilovgradu. Policajci iz tog grada krenuli su im susret i u mestu Ćurilac postavili zasedu. Kod uhapšenih su pronađene fantomke, silikonske maske i startni pištolj.

UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA RAZBOJNIŠTVO

Iz Uprave policije je saopšteno da su osumnjičeni uhapšeni jutros oko 4.40 sati:

- Službenici Uprave policije - Centra bezbednosti Podgorica su jutros oko 04,40 časova, nakon izvršenja teškog krivičnog dela, lišili slobode pet lica za koja se osnovano sumnja da su izvršila krivično delo razbojništvo u sticaju sa krivičnim delom sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i krivičnim delom uništenje i oštećenje tuđe stvari - navode iz policije.

Dežurnoj službi je, kako se navodi, prijavljena pljačka benzinske pumpe "Montenegro Petrol" u ulici Vojislavljevića u Podgorici, pod pretnjom pištoljem, a tom prilikom je ukraden i novac.

Hapšenje, podgorica, pljačka, razbojnici Pištolj pronađen tokom hapšenja; Foto: Uprava policije Crne Gore

- Prilikom izvršenja krivičnog dela izvršioci su bili maskirani odnosno nosili su fantomku, silikonsku masku, kačkete i rukavice. Odmah nakon saznanja o krivičnom delu službenici policije su koordiniranom akcijom svih operativnih jedinica CB Podgorica započeli plansku poteru za izvršiocima navedenog krivičnog dela, koji su se nakon izvršenja prethodno otuđenim putničkim motornim vozilom marke VW Vento, podgoričkih registarskih oznaka, uputili u pravcu Danilovgrada. Prilikom potere na više pozicija izvršioci se nisu zaustavili na policijski znak za zaustavljanje, prilikom čega su ostvarili kontakt sa nekoliko policijskih vozila - saopšteno je iz policije.

Podgoričani su uhapšeni, kako se dodaje, nakon opsežne potere u mestu Sladojevo Kopito, u Opštini Danilovgrad.

O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Petoro uhapšenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeno navedenom tužiocu, zbog sumnje da su počinili navedena krivična dela.

Policijski službenici pronašli su i izuzeli više predmeta za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

- Pištolj, više potkapa, kapa i rukavica, kao i DVR uređaj za skladištenje snimaka sa video nadzora takođe su otuđeni sa benziske pumpe prilikom razbojništva. Kod navedenih lica pronađen je i oduzet novac za koji se osnovano sumnja da je otuđen prilikom izvršenja ovog krivičnog dela. Novac će biti vraćen vlasniku - zaključuje se u saopštenju policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    24. jun 2019 | 17:47

    Milovi izvrsioci zajedno dele

  • Meni nije jasno

    24. jun 2019 | 16:48

    Kako ih nije mrzelo da odu da opljačkaju pumpu

  • 534

    24. jun 2019 | 19:13

    Vest bi bila da su ukrali knjigu iz biblioteke. Šta je novo u vestima o crnogorskim kriminalcima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA