≫ 

Brat serijskog ubice Ivana ispričao jezive detalje: Hteo je da ubije odmalena, bio je psihopata

Smatrao je da će proći nekažnjeno ako ubije putnike "bekpekere" koji nisu živjeli blizu.

  • 2

Peti sin hrvatskog emigranta Stjepana Marka Milata i Australijanke Margaret E. Pidelston - Ivan Milat, najozloglašeniji serijski ubica u istoriji Australije - već je s 10 godina imao razmišljanje ubice, rekao je njegov brat Boris za australijsku televiziju, a prenosi Mamamia.

Odrastao u porodici s čak 13 braće i sestara Ivan je imao detinjstvo daleko od uobičajenog. Njegov otac porkelom je s jednog od hrvatskih ostrva, a nakon što se oženio Australijankom s kojom je imao popriličan broj dece, život je postajao sve teži. Prljavština, kontejneri kao dom u gotovo uvek ruralnom kraju bili su obeležje ove "neobične" porodice, kako ih istražitelji nazivaju. Otac je radio poslove zbog kojih po ceo dan nije bio kući, a porodica je imala i malu vrtlarsku trgovinu u kojoj su često i deca radila.

U intervjuu za tamošnje medije Boris priznaje kako je morao da živi u konstantnim svađama između oca i majke, a još gore je bilo što je otac bio i pijanac koji se nije libio da udari njihovu majku.

Ivan Milat Ivan Milat Foto: Profimedia/AFP

Psihološki procesi i svađe učinili su majku hladnom prema svojoj deci. Jednom je, priznaje Boris, napala njega s nožem.

- Skoro mi je odrezala ruku - kaže on.

Osim svakodnevnog porodičnog nasilja, deci su umesto uobičajenih igrački na raspolaganju bili noževi i pištolji. Sve je to bilo normalno za malog Ivana, koji se na kraju "proslavio" reputacijom najzloglasnijeg serijskog ubice  u Australiji. Iako je i ostalih 10 dečaka Milat bilo poznato policiji, maleni Ivan je od samog početka imao asocijalno ponašanje i često je kažnjavan u lokalnoj školi. Stoga, prema Borisu, Ivanovo strašno serijsko ubistvo 7 "bekpekera" nije došlo kao potpuno iznenađenje. Njegov kriminalni put krenuo je mnogo ranije.

- On je hteo da ubije nekoga još od 10 godine. Bilo je usađeno u njega. Imao je drugačiju psihu. Bio je psihopata i to se manifestovalo u njemu s rečima "Ja mogu sve, ja mogu sve" - rekao je Boris.

Ivan trenutno ima 74 godine i umire od raka trbuha i jednjaka, a u zatvoru se nalazi od 1996. Nikad nije priznao svoja ubistva.

Ivan Milat Serijski ubica Foto: Wikimedia/High Risk Management Unit, New South Wales, Australia

- Bio je poprilično normalan do 12, 14 godine. Čuo sam to od njegovih prijatelja, znaš. Svi su se hvalili kako bi izašli po noći i radili stvari s mačetama. Čuo sam da je njome presekao psa na pola - govori brat Boris.

U tinejdžerskim godinama počeo je s provalama i krađama, a provaljivao je i u automobile. Iako je dobijao kazne, pa i završavao u zatvoru, nije pokazivao znakove smirivanja.

Tako je čak 11 godina imao odnos i Borisovom ženom koja mu je rodila danas 54-godišnju kćer. Sve se to događalo 60-ih i 70-ih godina, a surovo ubistvo 7 "bekpekera" dogodilo se 1992. i 1993. kada su pronađeni ostaci četvoro žena i troje muškaraca u šumi. Pretpostavlja da je ovih sedam žrtava odabrao, jer su u ranim 20-ima i jer nisu živeli u blizini, pa je mislio da niko neće ni shvatiti da su nestali.

Prvi pronađeni par bio je poreklom iz Velike Britanije. Jedna od njih dve ubodena je 21 put u leđa i 14 puta u grudi. Drugoj je deset puta pucao u glavu. Najmlađe žrtve bili su žena i muškarac iz Australije. Muškarac je uboden 8 puta, a žena je brutalno pretučena. Zadnji pronađeni par bili su Nemci. Jedna od njih pronađena je bez glave koju policija, uprkos opsežnoj istrazi, nikada nije pronašla. Ivan Milat za ta hladnokrvna ubistva dobio je 7 doživotnih kazni.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA