≫ 

Majka tvrdi da je učenica osmog razreda ispred zbornice pevala ustašku pesmu, škola demantuje

Iz škole demantovali da se ovaj incident dogodio u njihovoj školi

  • 24

Portal Telegraf.rs preneo je tekst sa portala IN4S, u kojem se tvrdi da su učenici srpske nacionalnosti u Osnovnoj školi "Dragiša Ivanović" u Podgorici bili su izloženi verbalnim, ali i fizičkim napadima, od strane učenice 8. razreda, koja je pevala ustaške pesme u školi. U školi negiraju da se ovo dogodilo.

Kako se navodi u tekstu IN4S, glavni akter ovog skandaloznog dešavanja je učenica osmog razreda K.P. koja je prvo pevala ustašku pesmu "Čavoglave" ispred zbornice i to u prisustvu dežurnog nastavnika M.B., te se navodi da tim povodom nije reagovao niko od nastavnog kadra.

Potom je navedeno da je K.P. narednog dana donela nož u školu i u učionici ga stavila pod grlo učenici J.P. Navodno je tada nastavnica odmah prekinula čas i pozvala razrednu S.B., "ali nije bilo efekta".

Navodi se i da je narednog dana nastavljeno skandalozno ponašanje učenice K.P. koja je u učionici napala učenike J.P., B.I, P.Š. i J.J., koje je udarala pesnicama i nogama. Potom su, kako se navodi, sutradan u školu došli roditelji napadnutih učenika. Međutim, umesto da se situacija smiri, dolazi do konflikta sa roditeljima K.P., a nemile scene ponovo su se dešavale unutar škole pred očima brojnih učenika.

Nakon toga je navodno usledio atak na učenika D.Đ. kome je zapretila: "Videćeš ti, Srbine, šta te čeka".

Nakon što je reagovala majka učenika D.Đ. i poručila učenici K.P. da joj tako nešto ne pada na pamet, jer će joj biti uzvraćeno. Situacija se nakratko smirila, da bi potom usledila nova provokacija. Naime, kako se navodi, učenica K.P. u školu donosi improvizovane letke, rukom pisane, koje je delila po razredu, a na kojima piše: "Marš, Srbi, napolje. CG upravljaju Hrvati".

Ističe se i da je na dodeli svedočanstava K.P. je nastavila "po starom", pa je u učionici unela hrvatsku zastavu, a učenicima D.Đ. i J.P. kazala: "Pose… vam se na Vidovdan". Ona je, tom prilikom, pored šahovnice, u školu unela i alkohol.

Majka učenika D.Đ. kazala je novinaru IN4S da je ovakvo ponašanje više nego nedopustivo i za svaku osudu.

- Smatram da je stvar otišla predaleko, a posebno što se dešava u Osnovnoj školi. Konflikti iz društva se prenose na škole, a posebno su ugrožena deca srpske nacionalnosti. Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnog kadra. Zadnji je čas da reaguju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posledice ne budu još veće - kazala je majka učenika.

S druge strane, u školi demantuju da se ovaj incident dogodio.

Razredna Svetlana Bulatović je za portal Raskrinkavanje.me negirala da se ovaj incident dogodio i da je uopšte bila pozvana da reaguje u toku nastave.

I roditelji učenice J.P., kojoj je drugarica iz odeljenja K.P. navodno stavila nož pod grlo negirali su da se to dogodilo.

Kontaktirani su i roditelji dece inicijala B.I., P.Š. i J.J. koji su u ovom tekstu označeni kao žrtve incidenta. Svi su kazali da njihova deca nisu bili žrtve, da su informaciju o tome saznali iz medija i da je celokupni slučaj izmišljen.

Sa portala Raskrinkavanje.me kontaktirali su i roditelje K.P., devojčice koja se navodi kao glavni akter incidenta koji nisu željeli da komentarišu ovaj slučaj.

uprava škole, nakon objavljenog teksta na portal IN4S negirala je da se incident dogodio.

“Pomenuti događaj se uopšte nije desio u našoj školi i plasirane informacije nijesu istinite”.

Napomena: U prvobitnom tekstu navedene su samo tvrdnje majke i informacije o navodnom incidentu bez druge strane. Tekst je naknadno dopunjen izjavama razrednog starešine, uprave škole i roditelja dece, koji negiraju da se ovaj slučaj dogodio.

VIDEO: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(Telegraf.rs/ in4s)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wtf

    28. jun 2019 | 09:58

    Šta doživesmo da i u Crnoj Gori nas isteruju i vredjaju a Srbijo ćuti i primaj crnogorce na fakultete Šiptara koliko ima u Novom Sadu na fakultetima i školama po Srbiji . Hrvata po Srbiji još ih hvale i stavljaju na TV eeee sirotinjo i Bogu si teška

  • NPG

    28. jun 2019 | 10:02

    Pa u pravu je. Crnom gorom vladaju: Brisel, vatikanski klanovi, manjine i montenegrini... kakvi vladari takva i drzava

  • NPG

    28. jun 2019 | 10:14

    Trebada se leci. U pitanju je ,,ustaski sindfom,,. Ako nece da je lece neka idu u Hrvacku. Tamo je to sasvim prihvatljivo ponasanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA