≫ 

Oglasila se majka učenika škole u Podgorici: Bilo je nasilja nad srpskom decom. Ovo je sporni letak

Majka učenika potvrdila je da je incidenata bilo, a onda je objasnila detalje o spornim pesmama i pretnjama

  • 77

Nakon što je uprava podgoričke Osnovne škole "Dragiša Ivanović" negirala da se u toj školi dogodio incident na nacionalnoj osnovi, a Vlada Crne Gore osudila natpise portala IN4S o incidentu u školi i pozvala Tužilaštvo da reaguje, redakciji portala javila se majka jednog od učenika i potvrdila da je incidenta bilo.

Majka učenika D.Đ., Tanja Đukić, kazala je da je sve što je portal objavio o incidentu na nacionalnoj osnovi i nasilju nad učenicima srpske nacionalnosti - tačno.

- Incident se dogodio i trajalo je veoma dugo, bez intervencije članova škole. I sve što se odnosi na mog sina je tačno. Uz dodatak da je učenica K.P., koja je vinovnik incidenta, nosila majicu sa oznakom "HOS - Za dom spremni". Takođe, sporni letak, kojim se poziva na progon Srba, može da se veštači, jer nije ga moj sin crtao, niti ja. Ukoliko je druge roditelje strah da govore o ovome - mene nije, jer je sve tačno i prevršilo je svaku meru. Takođe, učenica K.P. je na dodeli svedočanstva pevala ustašku pesmu "Čavoglava". Tako da nije prvi put da se pojavljuju neprijatnosti te vrste. Tačno je i da je bilo noža u školi. S obzirom da sam završila psihijatriju i socijalnu psihijatriju stvari se mogu dokazati i na drugi način. Iskaz uprave škole je više nego žalostan i vidi se da je lažan. Takođe, učenica K.P. je pretila na francuskom i informatici. Dežurni nastavnik je bio Milisav Banović, a povodom toga imam sa njima iskustvo od ranije. Da li će drugi roditelji da se jave neka odluče sami. Ja hoću - navodi se u reagovanju Tanje Đukić.

Letak, OS Dragisa Ivanovic

Letak koji poziva na proterivanje srpskih učenika Foto: in4s.net

Ona je navela da ono nije jedino sporno pitanje u školi.

- Kada deca, po svom izboru, pevaju pesme, nastavnici Meliti Strugar se ne dopadaju "Pukni zoro" i "Kraljica" koju peva hor Dečanskih monaha. Priznajem da nisam intervenisala tim povodom, kao što sam za maternji jezik lično išla kod direktora - kazala je Đukić.

Ona je dodala da će se odazvati svakom pozivu policije, Tužilaštva i Ministarstva prosvete, ukoliko procene da ovaj slučaj zavređuje njihovu pažnju, a, kako je navela, trebalo bi da to bude slučaj.

TUŽILAŠTVO PROVERAVA NAVODE O INCIDENTU

Više državno tužilaštvo u Podgorici proverava navode iznete u tekstu koji je juče objavljen na portalu IN4S o navodnom incidentu u OŠ "Dragiša Ivanović" u Podgorici kada su učenici srpske nacionalnosti bili verbalno i fizički napadnuti.

- Više državno tužilaštvo u Podgorici povodom teksta objavljenog na portalu IN4S 28. juna pod naslovom ''Skandalozno: Hrvatski pir u OŠ ''Dragiša Ivanović'' - m'rš, Srbi, napolje'' preduzima sve mere i radnje u cilju provere navoda iznetih u tekstu - saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva, prenosi RTCG.

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica, kako su kazali, tužilaštvo će, u okviru svoje nadležnosti, preduzeti sve mere i radnje propisane zakonom.

Juče se oglasila i crnogorska vlada koja je osudila, kako tvrdi, lažne medijske napise koji imaju za cilj širenje mržnje i netrpeljivosti, izmišljotina i podvala o navodnom incidentu u jednoj podgoričkoj školi, te pozvala tužilaštvo da odlučno reaguje.

Vlada je pozvala Tužilaštvo da reaguje, a reagovalo je i Ministarstvo prosvete Crne Gore saopštenjem da, prema informacijama dobijenim iz škole, nikakvog incidenta te vrste nije bilo.

VIDEO: Ova deca postaju žrtve nasilja

(Telegraf.rs/in4s.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    29. jun 2019 | 10:06

    Posle ovoga idite na letovanje u crnu goru. A kada prođete pored pravnog fakulteta u Beogradu i sretnete crnogorce i na Beogradskim ulicama izljubite ih.

  • Severac

    29. jun 2019 | 10:08

    Koliko su deca zatrovana protiv Srbije, pa to je strašno, to je bolesno....

  • Nije nego

    29. jun 2019 | 10:32

    I ranije su crnogorci maltretirali nase ljude. Jedini nacin je Srbe u Srbiju, Stojsere u Crnu Goru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA