≫ 

"Mi Hrvati ne pijemo vina nego krvi četnika iz Knina": Gnusni grafit osvanuo u selu gde žive Srbi

Na autobusnoj stanici koja se nalazi u Polači kod Knina u noći sa subote na nedjelju ispisani su grafiti ‘Mi Hrvati ne pijemo vina nego krvi četnika iz Knina’ i ‘Oluja 1995’

  • 77

Na autobuskoj stanici koja se nalazi u Polači, selu s većinskim srpskim stanovništvom, udaljenom 15 kilometara od Knina, u noći 29. na 30. jun osvanuo je gnusni grafit kojim se slavi ubistvo Srba. Nepoznati počinitelj crvenom bojom napisao je "Mi Hrvati ne pijemo vina nego krvi četnika iz Knina", a uz poruku je dodao natpis "Oluja 1995".

Nedugo nakon objave ove vesti i prijave policiji, kninska komunalna služba uklonila je sramotni grafit.

Ustaški grafiti Knin

Spomenik pripadnicima NOB-a oskrnavljen je još u januaru Foto: portalnovosti.com

U istom selu početkom januara ove godine, uoči pravoslavnog Božića, oštećen je spomenik pripadnicima Narodnooslobodilačke borbe.

Spomenik koji je podignut 1963. godine u znak sećanja na 237 boraca koji su poginuli u Drugom svetskom ratu, tada je išaran ustaškim znakom "U".

(Telegraf.rs/Portal Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    30. jun 2019 | 17:09

    Hrvati su jedan mali iskompleksirani narod koji opstaje zahvaljujuci mrznji prema Srbima i drugim narodima .To je narod bez istorije sva istorija Hrvata sr svodi na zlocinima i genocidu .Hrvatska je najveca bruka EU.

  • Sboljub

    30. jun 2019 | 17:26

    Samo na donju pipu

  • Pera kojot

    30. jun 2019 | 17:42

    Nema Srba vise u Kninu! Picete vi vidim ja vasu konjusarsku krv a i propljuvati je bez Srba od kojih ste svi postali! Licemeri jedni jadni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA